Nyíregyháza

2021.05.04. 08:30

Irodalmi séta, online kiállítás, fotópályázat

Km

A Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület missziójának tekinti a szabolcs-szatmár-beregi térség irodalmi, történelmi hagyományainak ápolását és e földrajzi-kulturális tájegység kortárs irodalmi, művészeti életének figyelemmel kísérését. E küldetés szellemében a Közösségek Hetén megyénk és lakóhelyünk, Nyíregyháza értékeit népszerűsítik online fotópályázattal, városismereti kvízzel, tájjellegű receptek gyűjtésével, a Móricz Zsigmond Olvasókör irodalomajánlásával, a Verstúrázók Társaságának történeti krónikájával, a kreatív tagtársak bemutatkozásával, Krúdy irodalmi sétával, kerékpáros tájékozódási versennyel, valamint online beszélgetéssel a 15 éves egyesületről, a közösség összetartó erejéről.

Vár a természet

Május 13-án Tiszatelek, a folyóparti gyöngyszem címmel Kazai Béla természetfotóinak online bemutatójára várják az érdeklődőket az egyesület közösségi oldalán.

A Zöld Kerék Alapítvánnyal közös kerékpártúrát május 15-én rendezik, a cél Nyíregyháza és Sóstó nevezetességeinek felkeresése. A feladatokat egyénileg vagy a családdal is lehet teljesíteni, a felkeresendő helyek adatait aznap reggel 8 órakor teszik közzé az egyesület honlapján, valamint Facebook-oldalán. A teljesítést az emlékhelynél készült szelfivel kell majd igazolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában