cantemus

2021.05.27. 13:13

Új lendülettel, de a régi hittel

A június 28-ára tervezett emlékhangverseny védettségi igazolvánnyal megtekinthető.

Forrás: KM-archív

A tizenharmadik Cantemus kórusfesztivált a pandémia miatt az idén rendhagyó formában rendezzük meg – hangzott el a nyíregyházi Kodály-iskolában megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

A Cantemus Kórus vezetője, a Kossuth-díjas Szabó Dénes szerint az elmúlt időszak testileg és lelkileg is megviselték az embereket, éppen ezért nagyon örül annak, hogy az idén meg tudják rendezni a kórusfesztivált.

– Új lendülettel, de a régi hittel vetettük bele magunkat a munkába, szeretnénk ugyanott folytatni, mint ahol a koronavírus előtt abbahagytuk. Sikerült a kórusainkat is „újraéleszteni”, a június 20-án kezdődő kórusfesztivállal pedig a vírus elleni védekezésben oroszlánrészt vállaló egészségügyi dolgozók előtt szeretnénk tisztelegni és segíteni őket úgy, hogy egy adománygyűjtést is indítunk a fesztivállal párhuzamosan – fogalmazott Szabó Dénes kórusvezető.

– Szeretnénk megköszönni ezt a gesztust a Cantemus Kórusnak – folytatta dr. Szondi Zita. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója szerint a pandémia teljes egészében megváltoztatta az életünket.

– Az idei kórusfesztivál is egy jó példa arra, hogy egymástól távol lévő emberek is össze tudnak fogni egy jó ügy érdekében. A vírushelyzet még nem ért véget, nem szabad, hogy lankadjon a figyelem. A kórházi dolgozók folyamatosan végzik a rájuk bízott munkát, ahogy tették ezt az elmúlt hónapokban is. Ők továbbra is nélkülözhetetlen láncszemei a vírus elleni védekezésnek, köszönet az eddigi munkájukért – emelte ki dr. Szondi Zita főigazgató.

A Liszt-díjas karnagy, Szabó Soma a kórusfesztivál programját részletezte. Elmondta, hogy a programsorozat június 20-án, egy „koncert-egyveleggel” indul, és különböző nemzetközi kórusok archív koncertfelvételeiből épül majd fel. Június 28-án, a Kodály-iskolában pedig egy emlékhangversenyt rendeznek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház egykori főigazgatójának, dr. Adorján Gusztávnak az emlékére. A 19 órakor kezdődő hangverseny védettségi igazolvánnyal megtekinthető, és utólag, a kórus honlapján újranézhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában