Nyíregyháza

2021.09.19. 13:48

Bepillantás a Jósa András Múzeum légoltalmi labirintusába

Fotó: SzarkaLajos

– A kulturális örökség része életünknek, emlékeket idéz fel, meghatározza összetartozásunkat. A Jósa András Múzeum is csatlakozik a sokszínű országos rendezvénysorozathoz, a Kulturális Örökség Napjához. Az idén szeptember 18-án, szombaton ingyenes kiállításlátogató napot tartottunk, vasárnap pedig épületlátogatásra hívtuk a múzeumbarát közönséget; 9, 11, 13 és 15 órakor indultak csoportjaink, kollégáinkkal barangolhattak az épületnek olyan részein, amelyek csak ritkán tárulnak a nyilvánosság elé – mondta el dr. Rémiás Tibor múzeumigazgató.

A hat helyszínes bejáráson bepillanthatott a látogató dr. Jósa András rendelőjébe, egy „Honfoglaló minigarzonba„, és egy rövid időt a légoltalmi pincejárat labirintusaiban is eltölthetett. Minden állomáson a múzeum egy-egy szakembere kalauzolta az érdeklődőket, s tartott 10-15 perces, a kiállításhoz kapcsolódó szakmai előadást, ami rendkívül közvetlen és élvezetes volt.

Fotók: Kanalas Ottilia

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában