Mélyreható írások

2021.10.01. 07:45

Novelláskötet Ákostól

A színpadon otthonosan mozgó énekes novelláskötettel jelentkezett Ezt nem lehet megúszni címmel.

MTI, KM

Ákosnak az írás egy gyötrő szenvedély, miközben új tüzek lobbannak benne

Forrás: archív fotó: délmagyarország

Fotó: Karnok Csaba

Különleges novelláskötetet írt Kovács Ákos, a népszerű énekes, dalszerző. Az Ezt nem lehet megúszni című kötete az elmúlt két évtized terméséből tizenhét írást tartalmaz.

„Előbb érdekelt az irodalom, mint a zene. Mindig a dalforma foglalkoztatott, katarzist mindig a leírt vagy a színházban kimondott szó hozott számomra. Nem is tartom magam zenésznek, igaz, folyamatosan zenészekkel dolgozom együtt” – mondta az 53 éves Ákos a budapesti könyvbemutatón.

Mélyreható írások

Juhász Anna irodalmár az eseményen azt emelte ki az Ezt nem lehet megúszni című kötetről, hogy az írások nagyon mélyre mennek, őszinték, beavatnak a szerző érzéseibe, abba, miként látja ő a világot és saját magát.

„Az írás olyan gyötrő szenvedély, hogy közben új tüzek lobbannak, új irányokat kap az ember. Átalakulhat a nyelvezet, a hang, helyet cserélhetnek szereplők, egy ponton a figurák önálló életre kelnek” – fűzte hozzá Kovács Ákos, aki a közelmúltban a sikeres tokaji koncertje után egy szíves invitálásnak eleget téve Tiszalökön bulizott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában