Színház

2021.11.15. 17:57

Vajon ki tapint rá a lényegre a sötétben?

A Black Comedy-t a kisvárdai színész, Nagy Sándor rendezésében láthatja a nyíregyházi közönség.

KM

Amíg a szereplők a sötétben tapogatóznak, a közönség fényesen szórakozik

Forrás: Veres 1 Színház

A Jó estét, nyár! programsorozatban elmaradt előadását pótolja a Veres 1 Színház november 25-én 19 órától. A társulat a Black Comedy című vígjátékát ­hozza el a nyíregyházi ­­ Váci Mihály Kulturális Központba.

Várt és nem várt vendégek

Peter Shaffer, az Amadeus és az Equus szerzője kevéssel a szexuális forradalom előtt írta Black Comedy című bohózatát. Brindsley, a fiatal szobrász áramkimaradás miatt a sötét műteremlakásában reked. Várt és nem várt vendégei fény hiányában egyre inkább úgy kezdenek viselkedni, mintha tébolydából szabadultak volna.

A hazájában sikeres drámaírónak az 1965-ben írt Black Comedy hozta meg a világhírt. Méltán, hisz váratlan fordulatokból, tragikomikus, groteszk helyzetekből építi fel az előadást. A darab zseniális trükkje, hogy míg a szereplők a sötétben tapogatóznak, addig a közönség mindent lát, amit ők nem, és végig fényesen mulat.

A Veres 1 Színház komé­diája igazi sztárparádé, a főbb szerepekben többek között Nagy Balázst, Csonka ­Andrást, Mihályi Balázst, Csáki Edinát, Krajnik-Balogh Gábort és Zorgel Enikőt ­láthatja a nyíregyházi közönség.

Újabb rendezés

Az előadást a kisvárdai születésű színész, Nagy Sándor rendezte, ő jegyzi a szintén a Veres 1 Színházban 2018-ban bemutatott Pletykafészek című vígjátékot is.

A Black Comedy-re jegyeket személyesen a Váci Mihály Kulturális Központban, online pedig a www.vacimuv.hu-n, a jegy.hu-n, valamint az InterTicket hálózatában válthatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában