Nyíregyháza

2022.06.18. 09:31

Hyppolittal indul a nyár

Jubileumi Mandala Nyár a családi pantomimtól a professzionális táncon át az akusztikus rockig.

KM

Három évtized, tizennégy produkció, 110 fellépő – ez számokban az idei Mandala Nyár. A társulat az idén ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját, s ahogy azt megígérték, a jubileumi, gálaműsorral, kiállítással fűszerezett évad nyáron is folytatódik. Az előadásoknak ebben az évben is a Sóstói Múzeumfalu szabadtéri színpada ad otthont. 

Saját és vendégprodukciók 

A 30. Jubileumi Mandala Nyár a Hyppolit, a lakáj című zenés vígjátékkal indul július 1-jén 20.30-tól. Hosszú ideje nagy sikerrel játssza a darabot a társulat Bódis Gáborral és a Jászai Mari-díjas, érdemes művésszel, Mikó Istvánnal a főszerepben. Egy héttel később, július 8-án szintén este fél kilenctől a Zenthe Ferenc Színház vendégprodukcióját, az Apácák című musicalt láthatja a skanzen közönsége olyan művészekkel, mint Vándor Éva, Kökényessy Ági és Németh Anna. 
Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóján a költő komikus eposzát, A helység kalapácsát hozza el a Gergely Theáter július 15-én. És ha már a klasszikusoknál tartunk, a Rátonyi Róbert Színház július 23-án hazánk egyik legnépszerűbb nagyoperettjével, a Mágnás Miskával ajándékozza meg a nyíregyházi publikumot. 
Igazi színházi csemegével, Marc Camoletti fergeteges, Hatan pizsamában című vígjátékával érkezik a múzeumfaluba a Játékszín július 28-án. Az előadás Gálvölgyi János rendezésében mutatkozik be többek között Hajdu Steve és Csonka András szereplésével. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt felhőtlen kikapcsolódást ígér a Brass Cirkusz, avagy Brass Hu-morzsák címmű, zenével fűszerezett családi pantomim július 29-én 16.30-tól. 

Többféle műfajban 

Ez az idei Mandala Nyár repertoárjának első fele, augusztusban további nyolc produkcióval, többek között stand-up comedyvel, improvizációs esttel és akusztikus rockkoncerttel csábítja a társulat a skanzenbe a közönséget. 
 

Borítókép: Mikó István több előadásban szerepel | Fotó: a dalszínház archívuma

Címkék#hyppolit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában