Nyíregyháza

2023.02.05. 14:44

Méltó módon emlékeztek

A Magyar Kultúra Napjáról színes előadáskavalkád keretében emlékeztek meg a sóstóhegyi Szabó Lőrinc Tagintézmény kisdiákjai.

A Himnusz születésének 200. évfordulója alkalmából számos új információval gazdagodhattak a gyerekek Mócsán Krisztina, fiókkönyvtáros pedagógusnak köszönhetően. Ezután a Vikár Sándor Zeneiskola kiváló oktatóinak és „szabós” tanítványaiknak magával ragadó egyéni, illetve közös produkciói varázsolták el a közönséget magyar zenei alkotások gyöngyszemeivel, amiket zongorán, harsonán, fifén és fuvolán adtak elő. A rendezvényt Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő is megtisztelte jelenlétével. Tehetséges előadó diákjaink, Rusznyák Hanna (4.o.) zongorán, Szűcs Zsolt (4.o.) trombitán, Sinku Zsófia (3.o.) fuvolán, Valóczki Fanni és Hudák-Vass Csenge (2.a.) fife-on, Krupiczer Csilla (3.o.) citerán mutatták be a megható dallamokat – Tirpák Ferenc és Kasellákné Zelenák Georgina tanította be a diákokat. Őket kiváló zeneoktatók követték, Iváncza László (zongora) és Kára-Sepsi Etelka (fuvola), produkciójukat ugyancsak vastapssal jutalmazták a jelenlévők. A zeneiskola szolfézs tagozatos növendékei közösen énekelték el az „Iskola után” című dalt Gyöngyösi Boglárka vezényletével, végül az egész iskola közösen énekelte el a Himnuszt. A műsort Mizsákné Sipeki Viktória tanító szervezte. 
KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában