Limerick

2023.08.13. 11:21

Péntek délig várjuk az alkotásokat

Aki eddig nem tette, most megmutathatja limerickíró tudását.

Száraz Anita

Forrás: KM-archív / Dodó Ferenc

Az idén augusztus 25. és szeptember 2. között rendezik meg a VIDOR Fesztivált, aminek hosszú évek óta szerves része a Nyírségi Limerickíró bajnokság. A műfajt ez a verseny ismertette meg olvasóink nagy részével – kezdetben mi sem gondoltuk, hogy a megmérettetésnek ekkora sikere lesz. De szerencsére a humoros műfaj kedvelői ránk cáfoltak, és évről évre egyre több alkotás érkezett felhívásunkra. A bajnokságot az idén is megrendezzük, aki tehát korábban lemaradt, most megmutathatja limerickíró tudását. Két kategóriában (egyéni és csapat) várjuk a műveket augusztus 18-án délig az [email protected] e-mail-címre vagy levélben a Nyíregyháza, Dózsa György u. 4–6. címre, a borítékra írják rá: limerick. A döntőnek a VIDOR Fesztivál zárónapján, szeptember 2-án a Bárány Frigyes Stúdió ad majd otthont.

Néhány profi ötsoros

Holnapra kéne egy limerik. De honnan vegyem a rímeit? Nincs ennél nyomasztóbb! Nézem a fagyasztót, hátha van otthon kis mirelit. (Imreh András)

Volt egy úr, lakhelye Mozambik, fenéken harapták a zombik. Faggatták: „Nagyon fáj?” Azt mondta: „Ugyanmár. Eleve is volt már azon lik.” (Varró Dániel)

Egy turista Tallinban, berúgott a kantinban. Vágya elemésztő, de sehol egy észt nő. Valamennyi randin van. (Gyárfás Endre)

Van egy nő, úgy hívják, Etel. Egész nap a Neten csetel. Akadt egy kérője, de magát mér’ ölje: „Vegyen csak téged a Net el!”  (Várady Szabolcs)

Veszélyes egy hely Kambodzsa, hol minden sarkon van kocsma. Ha az ember betép, kiontják a belét: fonhatja máris varkocsba. (Lackfi János)

Szabályzat: szon.hu/jatekszabalyzatok

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában