Mandala

2023.10.08. 20:00

Országos elitbe került a Mandala Nyár produkció

A Szabadtéri Színházak Szövetségének közgyűlésén döntöttek a tagfelvételről.

L. Tóth Lajos

Kálloy Molnár Péter, Gáspár András és Kálid Artúr az idei Mandala Nyáron

Fotó: Sipeki Péter

Színt vallottak a mandalások a kőszegi székhelyű Szabadtéri Színházak Szövetségének közgyűlésén, ahol a szakmai szervezet összegezte az idei nyári évadot. Az eddig tizennégy tagot számláló  társaság két új taggal bővült, így már tizenhat intézmény alkot szövetséget a szabadtéri színházak és nézőik érdekében. Egyhangú szavazattal vették fel a Mandala Nyár és a Mézesvölgyi Nyár szabadtéri rendezvényeit.

– Rangot, kapcsolatépítést és érdekérvényesítést jelent a tagság – reagált megkeresésünkre Bódis Gábor, a Mandala Dalszínház ügyvezetője, aki Kovács Attilával vett részt a közgyűlésen. – Nagyon tartalmas és hasznos volt a rendezvény, ahol csupa olyan szereplővel találkoztunk, akikkel egy hajóban evezünk. Közös a tevékenységi körünk, hasonlóak a céljaink. Természetesen vannak a szövetség tagjainál nagyságrendbeli különbségek, de a „nagyok” segítik a „kicsiket”, ahol csak tudják.

Ezen a nyáron másodszor rendezték meg a Szabadtéri Színházak Találkozóját a Kultkikötő balatoni helyszínein – Balatonbogláron és Alsóörsön –, ahol tizenhárom emblematikus produkciót láthatott a közönség a Szabadtéri Színházak Szövetségéhez tartozó színházak kínálatából. Nagyszínpadi és kamaraprodukciók érkeztek a Balaton partjára Szentendréről, Szegedről, Zalaegerszegről, Kőszegről, Gyuláról, Egerből, Szarvasról és a budapesti Városmajorból is. A 31 éves múltra visszatekintő Mandala Nyár jövő évi programsorozatát már javában szervezik Nyíregyházán – immár a Szabadtéri Színházak Szövetségének vadonatúj tagjaként.

Kovács Attila és Bódis Gábor képviselte a Mandala Dalszínházat a közgyűlésen
Forrás: Szabadtéri Színházak Szövetsége

A Szabadtéri Színházak Szövetségének tagjai

Agria Nyári Játékok Eger (Eger), Esztergomi Várszínház, Gyulai Várszínház, Kisvárda Várszínház és Művelődési Központ, Kőszegi Várszínház, Kultúrkikötő (Balaton), Kvártélyház Szabadtéri Színház (Zalaegerszeg), Margitszigeti Szabadtéri Színház (Budapest), Nagyerdei Szabadtéri Játékok (Debrecen), Szarvasi Vízi Színház, Szegedi Szabadtéri Játékok, Szentendrei Teátrum, Városmajori Szabadtéri Színpad (Budapest), Zsámbéki Nyári Színház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában