Nyíregyháza

2023.10.19. 09:24

Tudásuk legjavát adva nyertek

Baranya vármegyei dallamokat citerázott és énekelt a Tűzliliom.

Szon.hu

A diákok és tanáruk a döntős fellépés után

Forrás: Fotó: Kiss Zsoltné

A Garabonciás Művészeti Iskola évtizedek óta működik a nyíregyházi Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium falain belül. Növendékei számos alkalommal bizonyították tehetségüket, legutóbb citerásai, a Tűzliliom együttes mérettette meg magát a XIV. Vass Lajos népzenei verseny Kárpát-medencei döntőjének gyermek-ifjúsági kategóriájában. 

Elhozták a nagydíjat 

– Az elő-, majd középdöntő után intenzív felkészüléssel és izgalommal indultunk a rangos versenyre, amit október 7-én rendeztek meg Budapesten, a Polgárok Házában. Az együttes tagjai – Dósa Regina, Gyureskó Dóra, Kiss Boglárka, Kósa Tamás és Lipécz Viktória – Baranya vármegyei dallamokat citeráztak és énekeltek Dékány János játéka nyomán. A nagyon erős mezőnyben sikerült tudásuk legjavát adniuk, fejlődésüket megmutatniuk és jóízűen együtt zenélniük. Hatalmas öröm volt számunkra, hogy elnyerték a döntő legértékesebb elismerését, a Vass Lajos-nagydíjat – tudatta lapunkkal a Tűzliliom felkészítő tanára, dr. Szabóné Bugán Ágnes Marianna. 
A művészeti iskola zenei tanszakán 2013-ban indult el a citeraoktatás. Akkor tíz tanuló gondolta úgy, hogy szeretne megtanulni játszani ezen a különleges, magyar népi húros hangszeren. Nagy lelkesedéssel vágtak bele, a vizsgákon és versenyeken azóta is szép eredményeket érnek el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában