Tervezd meg az üdítődet

2024.01.23. 15:21

A kreativitásé volt a főszerep

Kétfordulós próbatételt teljesítettek a diákok a pályázaton.

Szon.hu

Fotó: Pusztai Sándor

Izgatottan várták a gyermekek a Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola rajzversenyének Tervezd meg az üdítődet! című kiállítás megnyitóját kedd délután Nyíregyházán a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban. Az oktatási intézmény  immáron hatodik alkalommal szervezett pályázatot, az idén viszont újítottak rajta: most két fordulóban mutathatták meg képességeiket az általános iskolás tanulók. A fiatalok az első körben otthon, megszokott környezetben készíthették el a rajzokat, a második alkalommal viszont a gimnáziumban megadott időn belül kellett teljesíteniük a feladatot.

- Iskolánk arra összpontosít, hogy a diákok olyan munkákat, feladatokat végezzenek el, ami a mai fiatalság számára érdekesebb – nyilatkozta lapunknak Hegedűs Réka, az iskola grafikustanára, aki úgy gondolja: ezért volt olyan sok jelentkező a verseny első fordulójára.
- Ez a megmérettetés elsősorban nem a tehetségről szól, sokkal inkább a kreatív gondolkodásmód van a középpontjában – folytatta a tanárnő és még elmondta: nagyon büszkék az összes növendékre, az alkotásokból pedig látni lehet, mennyire élvezték, így továbbra is meg fogják szervezni a versenyt.

Liptákné Lekli Ágnes, az Esélytér egyesület szakmai koordinátora minden résztvevőnek gratulált a nagyszerű teljesítményéért, majd átadták a díjakat is. Első helyen végzett Karikó Hanna tanuló, aki egy digitális rajztáblát nyert.
A pályázaton részt vett diákok az eredményhirdetés után együtt tekintették meg a tárlatot, amelyen mind a két forduló alkotásai láthatóak egészen január 31-ig. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában