Zene

2024.02.18. 15:42

Legényes: a tiszta hang

A dalválasztó tétje minden eddiginél nagyobb.

L. Tóth Lajos

László Evelin ás csapata egyaránt örült a továbbjutásnak

Forrás: László Evelin Facebook-oldala

Tíz új produkcióval folytatódott a magyar dalok versenye. A Dal 2024 második válogatójából újabb öt dal jutott tovább az elődöntős mezőnybe. 

A szombat esti élő show-t ezúttal is a műfaji sokféleség jellemezte: pop, elektropop, pop folk, rock metál, ballada, lírikus és rap stílusú dalt is bemutattak.

„Ma előfordult az, hogy nem mindenben értettünk ma egyet, sőt volt, amiben nagyon nem, de én azt gondolom, hogy erre is szükség van egy ilyen műsorban, hiszen 4 különböző karakter vagyunk, négy különböző stílust képviselünk és időnként, hogy ha ütköznek a vélemények az talán még izgalmasabbá is teszi a műsort” – mondta Szandi, a Dal zsűritagja.

Elsőként a Phoenix RT Félszavak című számával jutott az elődöntőbe, amit a zsűri 38 ponttal értékelt.

Ugyanaz a ház című számával könnyeket csalt a zsűri szemébe Kökény Dániel, produkciója másodikként jutott tovább az elődöntőbe, ahol az Arcidra is ott. Ők ballada feldolgozásban adhatják elő újra Egészben kell című produkciójukat. A legmagasabb pontszámmal, a nézők és a zsűri egyhangú kedvenceként László Evelin Legényes című dala jutott tovább, melyet rockzenére kell majd átdolgoznia.

„Nagyon örültünk a rock stílusnak, igaz, hogy népdal stílus az sokkal közelebb áll hozzám, de ez sem annyira távoli, úgyhogy nagyon kíváncsi leszek, hogy mit hozunk majd ki belőle” – mondta László Evelin, aki tiszta hanggal énekelt.

Az ötödik továbbjutóról pedig kizárólag a zsűri döntött, így szavazataik alapján a Pinkers A nap süssön ki produkciója ragyoghat majd az elődöntőben.

A dalválasztó tétje minden eddiginél nagyobb. A győztes dal előadója „Az Év Dala 2024” cím mellett egy teljes lemez elkészítésére nyer lehetőséget – beleértve a felvételi, keverési és masteringelési munkálatokat – a berlini Hansa Studios-ban. Korábban olyan világsztárok rögzítették itt albumaikat, mint a U2, az R.E.M., a Depeche Mode vagy Iggy Pop.

Ferenczi György és Egri Péter mellett két új tag – Németh Alajos Lojzi és Szandi – foglal helyet az idén a Duna dalválasztójának zsűriszékében. Szandi az Önök kérték vendégeként részletesen beszélt Bényi Ildikónak arról, miként érkezett életébe a felkérés A Dal 2024-be. 

„Két héttel a megkeresés előtt beszélgettünk arról, mi az a feladat, amit szívesen elvállalnék. Volt pár zenei műsor, ami szóba került, de azokban a szakmaiság kevésbé hangsúlyosan van jelen, nem úgy, mint A Dalban, amire azt mondtam, hogy szívesen beülnék a zsűriszékbe. 35 éve vagyok a szakmában, és úgy érzem, hogy tapasztalatommal tudnám segíteni a produkciókat. Éppen címlapfotózáson voltam, amikor a férjem mondta, hogy felkértek a műsorba. Megdöbbentem, mert nem volt tudatos, hogy be akartam vonzani a megkeresést, de úgy tűnik, a Jóisten meghallotta. Boldogan mondtam igent” – mesélte Szandi az Önök kértékben.

Szandi zenei mindenevőnek vallja magát, a dalválasztóban úgy érzi, mintha egy zenei tengerben úszna, hiszen sokféle stílusú produkció hangzik el, amely szerinte nagyon izgalmassá teszi a műsort. Zsűriszerepéről azt mondta, mivel ő is igényli és előremozdítja munkáját az építő jellegű kritika, igyekszik ilyen módon segíteni a versenyzőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában