Nyíregyháza

2024.03.02. 16:26

Időutazás a Kállay Gyűjteményben (fotók)

Visszautazhattak a honfoglalás korába azok, akik ellátogattak szombaton a nyíregyházi Kállay Gyűjteménybe, ugyanis a gyűjtemény munkatársai egy tematikus nappal készültek a vendégek számára.

Tarnavölgyi Gergely

Az érdeklődők megismerkedhettek többek közt az íjászattal, a szablyavívással, valamint a hagyományőrző kézművességgel, az érdeklődők bőrtárgyakat, hajfonatkorongokat és ékszereket is készíthettek. Ismeretterjesztő előadások és kisfilmek is vártak a vendégekre, a családoknak pedig honfoglaló játékot is kínáltak a közgyűjtemény munkatársai.

Dohanics Lászlótól megtudtuk, a legnépszerűbb program az íjászkodás volt, de sokakat vonzott a bőrdíszműveskedés is. Mint azt a Kállay Gyűjtemény gyűjteményvezetője portálunknak szombat délután a helyszínen elmondta, sokan beültek a régészkedésről szóló ismeretterjesztő kisfilmre is.

Kovács Árpád két általános iskolás korú fiával vett részt a honfoglaló napon. Mint azt kimelte, őt személy szerint nagyon érdekli a régmúlt, azon belül is a régi honfoglaló magyarok életvitele. 
- Szeretném, ha fiaim is tovább vinnék ezt, ezért hoztam el őket ide, és eddig tetszik nekik, amit láttak - mondta a nyíregyházi férfi.
Az íjászkodással Tordai Károlynak, az Árpád Vezér Hagyományőrző Íjász Egyesület elnökének köszönhetően ismerkedhettek meg a vendégek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában