Színházi fesztivál

2024.06.22. 09:03

Hétvégi nagyüzem a fesztiválon

Szombaton és vasárnap is kiváló előadások közül válogathatunk.

Száraz Anita

A Parasztoperát vasárnap láthatják az érdeklődők

Forrás: Tomcsa Sándor Színház

Fotó: Archív

Pénteken elkezdődött a Magyar Színházak 36. Kisvárdai Fesztiválja, melyen a tizenhét versenyelőadás mellett kilenc szórakoztató darabot is láthat a közönség. Az ünnepélyes megnyitót ma, szombaton 17 órától tartják a Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központban,  ahol ezt követően Gogol Háztűznéző című darabját a budapesti Nemzeti Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház közös produkciójaként láthatja a közönség. A zsinagógában 22 órától T. Pataky László–Györfi Csaba Kit szerettél, Madách? című alkotását a nyárádszeredai Bekecs Táncszínház művészei adják elő. A versenyprogramnak nem része, de érdemes megnézni 20.30-tól a Refi Színpadon az Élet rapszódiát Eszenyi Enikő és Járai Máté előadásában. Szombaton a gyereket is várják: 11 órától a konferenciaközpontban Az öreg király hagyatéka című bábjátékot nézhetik meg a kicsik.

Mizantróp és Parasztopera

Vasárnap a Várszínház és Művelődési Központban 18  órától a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház előadását, Darvas Benedek és Pintér Béla Parasztoperáját láthatja a nagyérdemű , a zsinagógában 21 órától Molière darabját, A mizantrópot adja elő a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház társulata, s ugyanebben az időpontban a Refi Színpadon a Liliom Produkció Sue Fabisch Anyatigrisek című darabjával várja az érdeklődőket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában