A nyíregyházi Boris Becker

2019.08.26. 21:03

Drámai csatában maradt alul Fucsovics Márton

Itthoni idő szerint hétfőn délután 5 óra után nem sokkal elkezdte meccsét az US Openen Fucsovics Márton. A nyíregyházi teniszező egy helyet javított a világranglistán, így 64.-ként lépett a 6-os pályára a 17. helyen kiemelt Nikoloz Baszilasvili (18) ellen.

14 June 2019, Baden-Wuerttemberg, Stuttgart: Tennis: ATP-Tour - Stuttgart, singles, men, quarter finals: Fucsovics (Hungary) - Raonic (Canada). Marton Fucsovics in action. Photo: Silas Stein/dpa

Forrás: KM-archív

Mégpedig remekül, hiszen egy hosszú játék végén azonnal brékelt, pedig ellenfelének 40:0-je volt. Utána hozták a szerváikat a felek, majd 3:2- után Baszilasvili visszaadta a kölcsön, elnyerte Marci adogatójátékát. Nem igazán örülhetett ennek, mert hasonlóan tett a magyar teniszező és a babonás hetedik játékot behúzta, majd hozta a sajátját és eljutott 5:3-ig. Aztán jött az addigi leghosszabb játék, amelyben Marci a harmadik játszmalabdát értékesítve 47 perc után előnyhöz jutott.

A folytatásban 1:1 után a grúz brékelt, de Marci nem volt rest és azonnal visszavágott. A babonás hetedik játék újfent a legelőkelőbben jegyzet magyar férfi teniszezőé volt. Összekapta magát ellenfele és izgalmas labdamenetek után egyenlített, pedig már bréklabdája volt Marcinak. Ő elhibázta, nem sokkal később Baszilasvili élt a lehetőséggel és 5:4-re fordított. Sajnos a szett utolsó játékát hamar lerendezte a grúz és megnyerve a 45 perces játékrészt egyenlített.

A harmadik játszma úgy folytatódott, ahogy az előző abbamaradt, hiszen a grúz zsinórban öt játékot megnyerte. Aztán úgy nézett ki, hogy Marci kimászik a gödörből, de egy játékot nyerve visszacsúszott és ellenfele meglépett 4:1-re. A folytatásban 40:0 után még két bréklabdája volt Marcinak, ám továbbra is tompának tűnt és nem sikerült szépítenie.

A következő játékban viszont igen, de csak ennyire futotta, mert Baszilasvili nem adott esélyt és izgalmas labdameneteket követően harmadik játszmalabdáját értékesítette és 42 perc alatt szettet nyerve fordított.

A negyedik etap is bővelkedett izgalmakban, hiszen az első négy játékban brékeltek a felek, majd mindketten hozták adogatásaikat. Így jutottak el 3:3-ig, ami után Marci hozta a szerváit, majd elvette ellenfelét. A zárójátékban nem hibázott és így negyvenöt perces szett után egyenlített.

Több mint három órányi játék után jöhetett a mindent eldöntő szett.Ezt Baszilasvili kezdte, mégpedig sikerrel. Hasonlóan hozta szerváit Marci, majd biztatóan brékelt. Aztán 3:1-nél is lehetősége volt elvenni ellenfele adogatójátékát, de végül nem sikerült. Ez lett volna a kisebbik baj, ám a grúz brékelt, majd hozta szerváit és fordított (3:4). Ez láthatóan megfogta Marcit, aki nem tudta hozni szervajátékát. Nem úgy a grúz, aki lendületben maradt és az első meccslabdáját értékesítve nyerte a három óra negyvenkét perces drámai meccset.

Marcinak sajnos nem sikerült a győzelem, pedig nem sok hiányzott hozzá.

A második körben a selejtezőből felkerült 18 éves amerikai Jenson Brooksby (394.) lesz Baszilasvili ellenfele, aki nem kis meglepetésre 3:1-re nyert a cseh Tomas Berdych (98.) ellen.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában