Kosárlabda, úszás

2019.08.28. 16:46

Két remek szakemberrel erősített a Nyíregyházi Sportcentrum

Kovács Rita az úszó, Boris Maljkovics a kosárlabdázó fiatalokat fogja pallérozni.

A sajtótájékoztató résztvevői (balról): Siska János, Sitku Ernő, Boris Maljkovics, Kovács Rita, Kőhalmi Richárd és Urbin Tamás | Fotó: Mán László

A Nyíregyházi Sportcentrum két új edzőjét mutatták be szerda délelőtt a Continental Arénában. A sajtótájékoztató résztvevőit Kőhalmi Richárd, a Sportcentrum ügyvezetője köszöntötte, majd kihangsúlyozta, hogy Kovács Rita és Boris Maljkovic személyében szakmailag és emberileg is remek szakemberek segíthetik az úszás és a kosárlabda fejlődését.

Ugyanerről fejtette ki véleményét Sitku Ernő, a Sportcentrum sportigazgatója. Azt is hozzáfűzte, hogy komoly munka eredményeként sikerül előrelépniük és fejlődniük.

- Kovács Rita olyan szakmai kvalitással bír, ami megfelelő garanciát jelent a minőségi munkára – vette át a szót Urbin Tamás, az úszó szakág vezetője.

Új uszoda, új kihívások

- Sportsikereit nyíregyházi színekben érte le, az utóbbi időben a Debreceni Sportcentrumban voltak kiváló tanítványai. A közelgő új uszoda átadása pedig új kihívásokat is jelent, amelyeknek szeretnénk majd megfelelni. Örömteli, hogy a megnövekedett feladatok miatt sikerült Ritát főállásban alkalmazni, illetve én is több időt tudok majd az úszásra fordítani.

A sajtótájékoztató résztvevői (balról): Siska János, Sitku Ernő, Boris Maljkovics, Kovács Rita, Kőhalmi Richárd és Urbin Tamás | Fotó: Mán László

- Örülök annak, hogy ismét Nyíregyház dolgozhatok és szeretnénk minél jobb eredményeket elérni. A leendő uszoda az úszás oktatásában és a versenysportban is új lehetőséget biztosít – vélekedett Kovács Rita.

- Borisszal én Pakson, Ernő pedig Szolnokon játszott együtt, így mindketten ismerjük – vette át a szót Siska János, a Sportcentrum kosárlabda szakágvezetője. – Az akadémiai akkreditációhoz szükség van külföldi szakember alkalmazására, márpedig Borisz erre minden szempontból alkalmas. Játékosként sikeres pályafutást zárt le, edzőként pedig már kluboknál és korosztályos válogatottnál is bizonyított. Az egyik fontos feladata az akadémiai utánpótláskorúakkal foglalkozó edzők szakmai munkájának ellenőrzése, koordinálása lesz, de a felnőtt csapat munkáját is segíteni fogja.

- Összejött minden, így amikor megkaptam a felkérést, igent tudtam mondani. Az eddigi benyomásaim pozitívak, az infrastruktúra tökéletes. Azt látom, hogy vannak tehetséges fiatalok, van lehetőség az előrelépésre. Azt viszont tudni kell, hogy játékosként és edzőként is maximalista vagyok – tudatta Boris Maljkovics, aki 2004-5-ben a nyíregyházi csapatban is játszott.

Már vásárolhatók a bérletek

Sitku Ernő megjegyezte, hogy olyan mentalitást várja mindenkitől, mint amivel a szerb, de régóta hazánkban élő remek sportember bír. Amolyan zárásként pedig még elmondta, hogy a Continetal Arénában már meglehet vásárolni a női röplabdázók, valamint a férfi kosárlabdázók és kézilabdázók mérkőzéseire szóló bérleteke. Ezekből van kombinált is, a ami mindhárom csapat találkozóira érvényes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában