rádiós tájfutás

2019.09.11. 08:00

Ezüstrókát is fogott Moró

A sprinttávon is közel volt az egyéni Európa-bajnoki éremhez.

Kemény és eredményes héten van túl Moravszki János. A nyíregyházi sportoló is ott volt az elmúlt hétfőn kezdődött és vasárnap véget ért 22. ARDF Európa-bajnokságon.

A szlovén házigazdák az 1500 méteren található roglai sípálya környékén rendezték a rókavadászok rangos találkozóját. Előbb a foxoring-, és a sprintszámokat indították, majd az ultrarövidhullámú és rövidhullámú kategóriák mezőnyeit.

Hideg és köd

A Nyíregyházi Rádiós Klub színeiben versenyző Moravszki János egyéniben egy ezüsttel (foxoring), két negyedik (sprint és RH) és egy hatodik (URH) hellyel zárt a hatvan­évesek kategóriájában. Tagja volt az RH-n bronzérmes és az URH-n hatodik csapatnak.

– Az itthoni harmincöt fok után váratlanul érintett bennünket múlt hétfőn a tizenöt fokos hideg és a ködös idő – kezdte élménybeszámolóját Moravszki János, azaz Moró.

– Aztán javult az időjárás, igaz, szombatra a hétfőihez hasonló volt. A versenyek nehezek voltak, mintegy háromszáz méteres szintkülönbségű pályákat jelöltek ki. A foxoringban most az orosz Cserman Gulijev nyert, aki tavaly a második helyen zárt. Bosszantó viszont az, hogy kétszer is a negyedik helyen értem célba. A sprinttávon alig fél percen múlott csak az érem. Örömteli viszont az, hogy az RH-csapat tagjaként én is felállhattam a dobogó harmadik fokára.

Erős volt a mezőny

– Összességében elégedett vagyok, hiszen a kategóriában közel negyvenen indultak. Az Európa-bajnoki mezőny időnként még erősebb is a világbajnokinál, főként, ha azt Európától távol rendezik. Persze fájó, hogy közel volt még két dobogós helyezés, de így is hazahoztam egy ezüstöt és egy csapatbronzot – így Moró.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában