Tankötelezettség, élsport

2020.01.10. 08:46

A húsz akkreditált akadémia egyike a kisvárdai

Az utánpótlásra szánt költségvetési forrásokat bármilyen más célra nem lehet felhasználni.

A kormány novemberben jelentette be, hogy akkreditált akadémiák segítik a jövő nagy, 15–19 éves tehetségeit. Szerdán a Magyar Közlönyben jelent meg, hogy kézilabdában hat, kosárlabdában négy, labdarúgásban pedig tíz egyesület kapott ilyen minősítést. Ezek az intézmények átfogóan gondoskodnak a fiatal sportolók felkészítéséről, versenyeztetéséről, megszervezik a rendszeres sportegészségügyi vizsgálatukat és állapotfelmérésüket, illetve sportpszichológiai ellátásukat.

Tankötelezettség, élsport

Egyúttal segítséget nyújtanak a tankötelezettség teljesítése és az élsport összehangolásában, ezzel egyengetve sportolói életpályájukat és biztosítva a minőségi utánpótlás-nevelést.

A sportszervezetek által létrehozható sportakadémiák a jövőben egységes szabályozási és minőségbiztosítási feltételek alapján lesznek minősítve, ezzel garantálható, hogy az akadémiák azonos és magas színvonalú szakmai munkát végezzenek.

Az államilag elismert sport­akadémiák I., II. és III. kategóriájú sportakadémiaként működnek.

A legmagasabb szintű (I. kategóriájú) sportakadémiák azok, amelyek saját iskolát és kollégiumot is fenntartanak majd.

Működésükhöz a kormány támogatást nyújt azzal a feltétellel, hogy azt kizárólag a sportakadémia céljaira fordíthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában