Futsal

2020.04.18. 09:14

Ilyenkor sem állhat le a rehabilitáció

Sánta Attila abban bízik, hogy egészségesen kezdheti meg a következő idényt.

Sánta Attila

Forrás: NYÍRGYULAJ KSE

Fantasztikus szezonkezdet után az alapszakasz végére sérülések miatt egy kicsit elfogyott a Nyírgyulaj NB I.-es csapata, ám mint ismert, így is a Berettyóújfalu és a Haladás mögött a harmadik helyről kezdhette a rájátszást. Az idő közben kidőlt játékosok között van Sánta Attila is, akit a januári szünetben megműtöttek. A 27 éves futsalos tizenöt bajnokiból tizennégyszer a kezdő tagja volt, és összesen hét gólt szerzett.

Sánta Attila
Fotó: NYÍRGYULAJ KSE

Egyeztetnek a szakemberek

– Már tizedik hete, hogy megműtöttek, a keresztszalagomat pótolták ki, és kiszedtek egy porcdarabot a térdemből – mondta Sánta Attila, aki arra is kitért, honnan ered a sérülés. – Porccal műtöttek négy éve, már akkor műtét közben észrevették, hogy a keresztszalagból hiányzik egy rész. Aztán tavaly májusban, Balkányban egy nagypályás meccsen kiment a térdem, tíz percre rá le is kellett cserélni, akkor kiderült, hogy elszakadt a keresztszalagom. Ezt erősítettem, gyógytornáztam, és el tudtam kezdeni a futsalcsapattal a felkészülést. Játszottam fél évet, de folyamatosan vizesedett a térdem, éreztem, hogy nem jó, de a meccseket tudtam vállalni. Januárban viszont rövid időn belül három mérkőzést játszottunk, ami már túl nagy terhelés volt a térdemnek, ezért úgy beszéltük meg Lovas Norbert edzőmmel és a vezetőséggel, hogy műttessem meg minél hamarabb, hogy a következő szezont már százszázalékosan kezdhessem.

Attilát horgászás közben értük utol, ezekben a napokban a szabadidejében kártyázik, puzzle-­özik a barátnőjével, na meg sportolnak is együtt, mert a rehabilitáció ilyenkor sem állhat le.

– Az erőnléti edzőnk felesége gyógytornász, nála a kórházban kezdtem el a rehabilitációt, illetve később az erőnléti edzéseken csináltam azokat a feladatokat, amiket lehetett – avatott be minket a részletekbe a játékos. – Ők folyamatosan egyeztettek egymással az állapotomról, megbeszélték, hogyan haladhat tovább a rehabilitációm. Eddig eljártam a kórházba és az edzésekre, most már viszont otthon csinálom a feladatokat. A csapat csoportjába is kerülnek fel feladatok, és a kórházból is kapom időre, mennyiségre lebontva a gyakorlatokat, amiket már ismerek, azt csak szövegesen kapom, amit nem, arról küldenek videót. Szóval itthonról is folytatom a munkát, csak unalmasabb egyedül csinálni.

Bizakodó, de nem kapkodna

– Sok emberrel beszéltem, aki már átesett ilyen műtéten vagy velem nagyjából egy időben sérült meg. Ezek alapján úgy gondolom, jól haladok. Február negyedikén műtöttek, augusztusban lesz fél éve. Szeretnék akkor visszatérni, és bizakodó is vagyok, ugyanakkor van bennem kis félsz is, nem akarom elkapkodni. Hogyha tényleg sikerülne augusztusra vagy szeptemberre teljesen felépülni, az minden várakozást felülmúlna – zárta szavait Sánta Attila.

Tények

Az NB I., felsőház állása

1. Berettyóújfalu 2 2 – – 9–2 12

2. Haladás 1 1 – – 4–0 7

3. FTC 2 1 0 1 7–8 4

4. Nyírgyulaj 1 – – 1 0–4 2

5. Aramis 2 – – 2 3–9 0

Az NB I., alsóház állása

1. Dunaferr 1 – 1 – 3–3 7

2. Veszprém 2 1 – 1 4–7 5

3. Rubeola 2 1 1 – 8–4 5

4. DEAC 1 – 1 – 2–2 5

5. Kecskemét 2 – 1 1 4–5 1

MK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában