Mennyei megyei I.

2020.07.11. 08:49

Akik megragadták a lehetőséget

A Gyulaháza és a Csenger egy év után tér vissza a megye élvonalába.

A fehér mezes csengeriek egy év után visszajutottak a megye egybe

Forrás: KM-ARCHÍV

A héten kialakult a megyei első osztály mezőnye, aminek két visszatérője a Gyulaháza és a Csenger lesz. Mint ismert, az MLSZ döntése értelmében azok a csapatok, amelyek nem tudták a pályán befejezni a bajnokságot, ugyanabba az osztályba nevezhettek, amelyikben az előző szezonban szerepeltek, ám a Tiszaka­nyár nem vállalta a megye egyes indulást, míg a Kisvárda II. az NB III.-ban indulhatott. A feltöltési szabályzat szerint első csapatként a Gyulaháza kapott esélyt arra, hogy feljebb lépjen. A Pannónia csoport élén záró együttes élt is a lehetőséggel, így a 2018–2019-es szezon után újra a megye élvonalában indulhat.

A fiatalok harapni fognak

– Az volt a célunk, hogy a magasabb osztályban induljunk, mégis sokat kellett gondolkodni, hogy elvállaljuk-e – fogalmazott Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője. – Egy biztos, hogy nálunk nem sok minden változik, egy-két csere lehet a keretben, de egyébként ugyanazzal a csapattal akarunk nekivágni a megye egynek. Ennek az a legfőbb oka, hogy egy olyan fiatal csapatom van, amelyik meg akarja magát mutatni az erősebb bajnokságban. Ezek a tizenhét-tizennyolc éves srácok sok „sztárcsapat” dolgát megnehezítik majd. Mi egy klasszikus amatőrcsapat vagyunk, mindenkinek ott van a munkája vagy az iskola, ettől függetlenül tisztességesen felkészülünk a bajnokságra. Tisztában vagyunk azzal, nagyjából hová érhetünk a tabellán, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy bennmaradjunk. Ahogy a megye kettőben, úgy szinte biztos vagyok benne, hogy itt is mi leszünk a legfiatalabbak, de egyet ígérhetek: ezek a fiatalok harapni fognak, és mennek majd, ahogy a csövön kifér.

Együtt kell teljesíteniük

A Csenger is egy év után tér vissza a megyei első osztályba. Miután a Kótaj nem vállalta az indulást, a szatmáriak kapták meg a lehetőséget, akik az új bajnokságnak új edzővel vágnak neki. Mint korábban beszámoltunk róla, a csengerieknél immáron az UEFA A licenccel is rendelkező Barcsay István vezeti a szakmai munkát. Az egykoron NB I.-es futballista játékosként is segítette az egyesületet, és többször volt már edzője is a felnőttcsapatnak.

– Vasárnap összeült a vezetőség, átbeszéltük, hogy ha felkérnek minket, akkor vállaljuk-e az osztályváltást – beszélt Barcsay István a nemrég meghozott nagy döntésről. – Megvizsgáltuk, hogy milyen lehetőségeink vannak, és ki lehetne a szakvezető. Végül arra jutottunk, hogy én vállalom, amennyiben egy irányba húzunk, és együtt próbáljuk meg elérni a bennmaradást.

Ért már el sikereket a csapattal

– Az utóbbi időben utánpótlás­edző voltam, de 2006-ban már feljutott velem a csapat a megye kettőből, aztán 2013-ban is megcsináltuk, de sajnos, nem tudtunk bennmaradni, mert nagyon erős volt akkor a mezőny. Most négy-öt rutinos játékos leigazolására lenne szükség amellett, hogy nem zárjuk ki a helyi fiatalokat, mert vannak tehetséges futballistáink. Sajnos, olyan meghatározó játékosok, mint Mona Árpád és Dávid Róbert távoznak (utóbbi az előző, csonka szezonban harminchat találatig jutott – a szerk.), de megpróbáljuk őket pótolni. A négy edzés és egy meccs vagy három edzés és két meccs minden héten megvan. Tisztában vagyunk vele, hogy a megye egyre becsülettel fel kell készülni – tette hozzá az edző.

MK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában