Salakmotor

2020.07.15. 07:44

Magosi nagyon várja a nagyhalászi hazai nyitányt, a MACEC Kupát

A rutinos motoros két éve a halászi pályán lett negyedszer magyar bajnok.

Magosi Norbert számára is ismerős a halászi pálya

Forrás: Mán László

A nézők már ki vannak éhezve egy remek versenyre, nem beszélve a motorosokról. Ezt erősítette meg a szombati edzés a nagyhalászi oválon, amelyen sokan voltak kíváncsiak a profik és az amatőrök körözésére. Remélhetőleg szombaton a megszokott nagyhalászi nívójú lesz az idei első salakmo­torverseny, a MACEC Kupa.

Már nagyon várja

A magyar versenyzők közül a SpeedWolf Debrecen színeiben motorozó Magosi Norbert a legrutinosabb. A négyszeres magyar, egyszeres szlovák és argentin bajnok, sok találkozó győztese is gyakorolt szombaton Nagyhalászban, ahol negyedik magyar bajnoki címét szerezte két esztendeje.

– Jó volt motorozni szombaton, és elég sokat tudtam menni – kezdte érdeklődésünkre a negyvenöt esztendős remek vaspapucsos. – A blokkok kint vannak szervizen, remélhetőleg a szombati versenyre visszaérkeznek, ha nem, akkor azzal fogok menni, amivel tréningeztem. Igazából már nagyon vágyom arra, hogy végre hazai közönség előtt tudjunk motorozni. Volt egy szlovákiai verseny, amelyen nem voltak túl sokan, és az számomra nem hazai közönség volt.

A remek vaspapucsos a zsarnócai szlovák bajnokságra gondol, ahol végül a nyolcadik helyen zárt. Egy olyan pályán, ami messze állt az ideálistól. Az első futamában jól startolva nyert, mögötte ért célba a későbbi győztes cseh Jozef Franc.

Aztán egyre rosszabb lett a pálya állapota, gödör volt gödör hátán. Magosi végül egy szett gumival végig tudta venni a versenyt, ami igencsak ritka.

– Azt a pályát nagyon elszúrták, csak kínlódtunk – tért rá a versenyre Magosi Norbert. – Az nem verseny volt, hanem küzdelem. Nem egymás ellen, hanem az életben maradásért. A nézők sem szórakozhattak, egy unalmas verseny volt. Bízom benne, hogy Nagyhalászban remek verseny lesz, amin jól szórakoznak majd a nézők.

A vírushelyzet miatt ez egy még mindig tervezhetetlen esztendő a motorosok számára. Egyelőre az a biztos, hogy szombaton startol a MACEC Kupa.

Minél eredményesebben húzni

– Nagyon furcsa, hogy a szezon fele már lement, és a szombati lesz csak az első magyarországi verseny – kezdte válaszát a felvetésre a versenyző. – Nem is tudom, hogy mikor lesz a következő. Nagyon nyögvenyelős az egész. Eddig is kevés versenyen mentünk, a vírushelyzet miatt meg még inkább háttérben vagyunk mondjuk a csehekkel szemben, akik már öt-hat versenyen vannak túl. És nem is szólva a lengyelekről. Ez van, bízom benne, hogy szombaton a hazai közönség segít majd abban, hogy minél eredményesebb legyek – így Magosi Norbert.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában