Fatum-Nyíregyháza

2020.07.17. 12:27

Szerethető és eredményes legyen a csapat

Sajtótájékoztatón is bemutatták a Fatum-Nyíregyháza játékosait és a stáb új tagjait.

Fotó: Sipeki Peter +36(20)958-9928

- Ilyen még nem volt, hiszen a sajtótájékoztatót élőben közvetítjük az interneten – kezdte bevezetőjét Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Az az előző csonka bajnoki szezont után remélhetőleg túlszárnyaljuk az eddig eredmények egy szerethető csapattal. Még sok a kérdőjel a sport és gazdaság területén is, remélhetőleg mihamarabb rendeződik minden és a bajnokság is a tervek szerint lemegy. Mi a háttérben megteszünk majd mindent azért, hogy sikerrel szerepelje az együttes és azzal a város is elégedett legyen.

A pénteki, a Continental Arénában rendezett sajtótájékoztató témája a Fatum-Nyíregyháza extraligás női röplabda csapatának bajnokságra készülése és az új játékosok, a szakmai stáb tagjainak bemutatása volt.

 

-Ez egy közös munka, amelyen nyilván elsősorban a szakmát értőkre támaszkodom olyanokra amint például a mellettem ülő Németh Szabolcs vezetőedző,, ám úgy vélem nekem is lehetnek olyan meglátásaim, segíthetik a közös együttműködést – vette át a szót Mohácsi Máté, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Sajnos a viszontagságos időben több tervet kell felállítani, nem csak át és bét, hanem cét is. Bízom benne, hogy az á-terv valósul meg és normális időben és körülmények között, nézők előtt kezdődik és ér véget a bajnokság. Több órán át beszéltem Szabival a játékosokról, az információk alapján úgy vélem egy jó társaságot sikerült összekovácsolni. Persze nem elég csak szerethető csapatnak lenni. Hiába vagyunk jó fejek meg szépek, ám ha nincsenek eredmények, a nézők sem fognak jönni. Az eredmények kellenek, nem akarok itt most helyezésekről beszélni, de ott kell lennünk a topcsapatok között.

- Örömmel mondhatom, hogy kész a csapat és készülhetünk a következő szezonra igaz még vannak kérdőjelek. – vette át a szót Németh Szabolcs vezetőedző. – . A lényeg az, hogy a kezdésre nekünk össze kell állni. A csapat összeállításánál a játéktudás mellett figyelembe vettük azt is, hogy ki milyen karakter, miként fér bele abban a képbe amit évek alatt felépült. Egy jó röplabdát játszót szerethető csapatot szeretnénk felépíteni. Számunkra a cél az, hogy felérjünk a csúcsra ez egy hosszú út de ezért dolgozunk. Bízom benne, hogy a játékosok ezt átérzik, jó és eredményes játékot fognak produkálni. Főként utóbbi fontos a profi világban. A meccskeret tizennégyes, ezért szeretnénk mindig két fiatal tehetségnek is lehetőséget adni.

- A szakmai stábban is történtek változások és olyat sikerült kialakítani, amilyet szerettünk volna. Az újak között van asszisztensedzőm Vincent Lacombe, délutánonként pedig továbbra is segít Pampuch Csaba. Az új erőnléti edző Kőhalmi Orsolya, aki Takács Dániellel fog együtt dolgozni. Az új technikai vezető és marketingre Balogh Tamás.

Németh Szabolcs ezt követően egyenként bemutatta a játékosokat, röviden jellemezte őket. Csak tizenegy volt jelent, mert a Puerto Ricó-i Neira Ortiz Ruiz a sajtótájékoztató idején mér repülőn ülte, de pénteken már megérkezett Nyíregyházára. Ez volt a péntek, hétfőn pedig kezdődik a komoly meló, a felkészülés, hiszen a sikert sohasem adják ingyen.

Bérletek

Mohácsi Máté elmondta, hogy két fajta bérlet lesz, amelyek a női röplabda és a férfi kosárlabda, valamint kézilabda hazai mérkőzésire érvényesek. Egy ilyen bérlet 16 ezer forintba kerül. A másik egy családi bérlet is, ami ugyanezen csapatok meccseire érvényes, ám ez 25 ezer forint, viszont két felnőtt és két tizennégy év alatti gyerek belépésére jogosít.

ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában