Női foci

2020.10.15. 10:48

Meglovagolták szerencséjüket

A Szpari focista lányai már a legjobb nyolc között vannak.

A Szpari női csapatának tagjai büszkén mutatják a nyolcat

Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

Míg a Nyíregyháza Spartacus férficsapata október 29-én tévés meccsen küzdhet meg az élvonalbeli Paks ellen a Magyar Kupában a legjobb harminckettő közé jutásért, addig az egyesület NB II. Keleti csoportjába sorolt női alakulata múlt vasárnap már bejutott a sorozat legjobb nyolc együttese közé. Benkő Balázs lányai a harmadik fordulóban magabiztosan múlták felül a szintén második vonalbeli fővárosi Nimród SE-t.

– A felnőttcsapatot ettől a szezontól irányítom én, előtte az utánpótlásban dolgoztam. Nálunk nincsenek nagy mozgások, elég régóta együtt van a társaság. A csapat magja évek óta együtt dolgozik, nyáron érkezett hozzánk az előző kiírás gólkirálynője Nagy Panna, vele sokat erősödtünk – fogalmazott Benkő Balázs.

Dobogóra vágynak

A szakember azt is elmondta, hogy a szakosztályvezetés a csapatot a bajnokságban az első öt hely valamelyikére várja, de azt is hozzátette, hogy erősödött a bajnokság, és a mezőnyből kiemelkedik az Újpest és a Soroksár, ettől függetlenül bíznak a dobogós helyezésben. A Magyar Kupában pedig szeretnének minél tovább talpon maradni.

A szerencse eddig nem is pártolt el tőlük, az eddigi fordulókban elkerülték az NB I.-es csapatokat.

– Valóban szerencsénk volt, de tudtunk élni vele – reagált a felvetésre a szakember. – A legjobb nyolc közé rajtunk kívül egy NB II.-es csapat jutott, a Puskás Akadémia, hazai pályán lehet esélyünk ellene. Ha viszont NB I.-es csapatot rendel nekünk a sors, akkor az legyen egy igazi nagyvad, az MTK vagy a Ferencváros.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában