kézilabda

2020.12.21. 08:11

Alázatosan, nagy akarattal

Játékosállományukat az utolsó pillanatokban erősítették meg.

BB

Nácsa Gábor a legeredményesebb játékos

Fotó: km-archív

A Tiszavasvári az előző, félbemaradt szezont az 5. helyen fejezte be az NB II. Észak-keleti csoportjában. Hadas Sándor csapata ennek az idénynek is úgy vágott neki, hogy a mezőny első harmadában szeretne végezni, ezért már augusztus elején munkához látott.

– Augusztus 3-án kezdtük meg hathetes felkészülésünket, heti négy foglalkozásunk volt, melyet a versenyidőszakra háromra csökkentettünk. Edzőmérkőzéseket játszottunk a Kisvárdával, a Kazincbarcikával és a Hajdúszo­boszló–Nádudvar csapatával – kezdte érdeklődésünkre a csapat edzője, Hadas Sándor.

Nem volt azonban zökkenőmentes a felkészülés, váratlan problémák adódtak, amiket orvosolni kellett.

– Többen jelezték, hogy nem tudnak bekapcsolódni a közös munkába, voltak, akik eligazoltak, volt, aki befejezte az aktív játékot, volt, aki műtét után a rehabilitációs időszakát töltötte. Játékosállományunkat az utolsó pillanatokban sikerült azonban megerősítenünk, így került hozzánk Földi István, Sóvágó Márton, Csikós Patrik, később pedig Mezei Bence – mondta Hadas Sándor, majd rátért a szezon értékelésére.

Karanténba kerültek

– Vártuk már a Kisvárda elleni nyitányt, a mérkőzés előtti napon azonban több játékosunk jelezte, hogy valószínűleg megfertőződött a vírussal. Ezért a protokollnak megfelelően két hétre karanténba kerültünk, majd voltak, akik újabb két hétre, mivel hozzátartozóik is elkapták a vírust. Több játékosunkat nélkülözve a 4. fordulóban kapcsolódtunk be a bajnokságba. A társaság becsületesen, alázatosan és talán a helyzet miatt még nagyobb akaraterővel készült a következő mérkőzésekre. Próbáltunk a „rosszból” előnyt kovácsolni, igaz egyből két vereséget szenvedtünk, közben nagyon vártuk a visszatérőket.

– A Magyar Kupa 2. fordulójában győztünk a Kisvárda, majd a bajnokságban Berettyó csapata ellen. Játékosaim egyre elszántabbak lettek, edzéslátogatottságuk, edzésmunkájuk példamutató volt.

– Igaz, egy izgalmas mérkőzésen vereséget szenvedtünk a Nyírbátortól, ahol szerintem jól játszottunk, utána azonban legyőztük Kisvárda, Fehérgyarmat és Hajdúböszörmény csapatait.

– Elmaradt három mérkőzésünk, ami felborította a verseny­időszakban a munkánkat, de csak saját magunkra koncentrálva dolgoztunk tovább. Szeretném megköszönni játékosaimnak és a vezetőségnek, hogy egymást segítve megoldották ezt a rendkívüli helyzetet – zárta Hadas Sándor.

A Tiszavasvári január 4-én kezdi meg felkészülését a folytatásra.

BB


Tiszavasvári számok

Őszi eredmény

6. 7 4 – 3 223-202 8

Hazai pályán

3 2 – 1 100-87 4

Vendégként

4 2 – 2 123-115 4

Házi góllövőlista

48 gólos: Nácsa Gábor. 30 gólos: Bor Márk, Sóvágó Márton. 25 gólos: Gazdag Richárd. 19 gólos: Benyusz Kende. 18 gólos: Feind Zoltán. 15 gólos: Csikós Patrik. 14 gólos: Balogh Dániel. 13 gólos: Földi István. 8 gólos: Balázs Máté. 1 gólos: Kóti Kevin, Kőszegi Krisztián, Lippai Alex.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában