Kosárlabda

2020.12.05. 17:43

Először kapott ki a Blue Sharks

A nyíregyházi együttes előrehozott mérkőzésen szenvedett vereséget a fővárosban.

MK

A Hübner-Nyíregyháza BS a sűrű januári program miatt megegyezett a Honvéddal, hogy a két csapat bajnokiját előrehozzák, így szombaton a fővárosban összecsaptak a felek. A Cápák már Czinger Zoltánnal a keretükben, de Mokánszki Máté nélkül álltak ki. A nyíregyházi együttes nem kezdett rosszul, ám a jó százalékkal dobó hazaiak az első negyed második felében átvették az irányítást. Tóth Gergelyt viszont nehezen tartották a budapestiek, általában csak faulttal vagy még azzal sem tudták megállítani, az első játékrész végén hibátlan mezőnymutatóval 11 pontnál járt.

A vendégek beragadtak a második negyed elején, a Honvéd így meglépett és a 13. perc végén 35-26-ra vezetett. Bus Iván hosszú, nyíregyházi kosárcsendet tört meg egy kettessel, de nem tudtak jelentősen közelebb férkőzni ellenfelükhöz.

A Honvéd zónavédekezése jól működött a félidő végén, és ha jó helyzetbe került a Blue Sharks, akkor is kimaradtak a dobások. A második húsz percben végig az jellemezte a meccset, hogy a Cápák valamelyest közelebb férkőztek (68-65 is volt az állás), de a hazaiak mindig dobtak egy hárompontost. A negyedik negyedet is a Honvéd kezdte jobban, pillanatok alatt tizenkettőre nőtt a különbség. Többszöri gyors kosárváltás következett, és mivel a nyíregyháziak védekezése nem állt össze, már nem tudtak felzárkózni, így elszenvedték a szezonbeli első vereségüket.


Kosárlabda: férfi NB I./B, Piros-csoport

Budapesti Honvéd-Hübner Nyíregyháza BS 96-84 (28-26, 21-14, 25-27, 22-17)

Nyíregyháza: Ubilla 17/6, Vaskó 3/3, Szobi 10/6, Mohácsi 14/3, Tóth 27. Csere: Bus 13, Bazsó, Kuttor, Czinger. Vezetőedző: Siska János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában