Nyíregyháza

2021.01.02. 09:57

Sportolóinkat kérdeztük: mit szeretne elérni ebben az esztendőben?

A sportolók is nehéz évet tudhatnak maguk mögött.

– A legfontosabb az lenne, hogy végre véget érjen a járvány. Számomra a legfontosabb verseny a márciusi országos bajnokság lesz. Ezen lehet megúszni a szintidőket a budapesti Európa-bajnokságra. Nagyon bízom benne, hogy az itthoni remek körülmények között sikerül úgy felkészülni, hogy ott lehessek a kontinensviadalon, és ott 100 pillangón egy jó eredményt érjek el. Ami a tanulást illeti, tizenegyedikes vagyok, és szeretnék megfelelően felkészülni a továbbtanuláshoz.

Hatházi Dóra, a Nyíregyházi Sportcentrum úszója


– Nagyon nehéz év van mögöttünk, de szerintem a legtöbbet kihoztuk belőle. Az elsődleges, hogy mindenki egészséges legyen, ez után mondhatom csak, hogy a csapatunkkal szeretnénk a lehető legjobb eredményeket elérni, a következő hónapokban olyan munkát elvégezni, ami meghozza a gyümölcsét, és remélhetőleg mindenki velünk ünnepelhet a csarnokban. Magamtól azt várom, hogy minél többet fejlődjek. Szeretek ilyenkor célokat kitűzni, de a legfontosabb az egészség.

Tóth Dalma, a Fatum-Nyíregyháza röplabdázója


– Bízom benne, mindenki felelősségteljesen dönt az oltással kapcsolatban, mert a járványt le kell küzdenünk. Remélem, végre mindenki élvezheti majd, amit csinál, elmúlik az általános feszültség. A csapatnál egy fiatal, tehetséges garnitúrát sikerült összehoznunk, arra hajtunk, hogy a játékosok élvezzék a futballt. Bízom benne, hogy a gyerekek szépen fejlődnek majd, és hogy a közönségünk is megszereti ezt a társaságot, ha a meccseken újra megtelhet a pálya környéke.

Mirgai László, a Balkányi SE labdarúgóedzője


– A sport mellett mindig kihívás, hogy az egyetemen teljesítsem a féléveket, januárban is több vizsga vár rám. A csapattal jó lenne, ha idén is maximum annyi vereségünk lenne, mint az előző évben, azaz három, mert akkor sikeres időszak vár ránk. A vírussal kapcsolatban mindannyian azt várjuk, hogy jobb legyen a helyzet, megnyugodjanak az emberek. Ami a sportot érinti, remélem nem lesznek halasztások, és mindenki olyan munkát tud végezni, amilyet szeretne.

Czinger Zoltán, a Hübner Nyh. BS kosárlabdázója


– Elsősorban azt szeretném, hogy végre minden térjen vissza a régi kerékvágásba, és legyen vége a vírushelyzetnek. Betegségtől és sérüléstől mentes felkészülést szeretnék, ne jöjjön közbe semmi. Ami a versenyeket illeti, az országos bajnokságokon szeretnék duplázni, azaz a 20 és 50 kilométeren is a dobogó legfelső fokára állni. A legfontosabb viszont az, hogy a tavaszi versenyek egyikén teljesítsem az olimpiai szintet, és harmadszor is ott lehessek az ötkarikás játékokon.

Helebrandt Máté, a Sportcentrum gyaloglója


– Szeretnék problémamentes felkészülést a klubnál és a válogatottnál egyaránt. A hazai versenyek közül a Bocskain és a bajnokságon is nyerni szeretnék. Ami az olimpiai kvalifikációt illeti, az európai­ról az ismert okok miatt lemaradtam, viszont remélem, a világkvalifikáción lehetőségem lesz bizonyítani. A Nyíregyházi Egyetemen végzős vagyok, hamarosan jön a két legnehezebb szigorlat, a történelem és a testnevelés, szeretném idén kezembe venni a diplomámat.

Kovács Richárd, az NYVSC-Big Boxing ökölvívója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában