Hübner Nyíregyháza BS

2021.05.08. 19:56

A Cápák óriási meccsen harcolták ki a döntőt

A szezon legfontosabb mérkőzésére készültek a Cápák. A feljutásra vágyó Hübner Nyíregyháza BS az elődöntőben nem várt nagy akadályba ütközött azzal, hogy a Vasas kiharcolta a párharc ötödik mérkőzését. A tétnek megfelelően nyíregyházi kosármeccsen régen látott nagy érdeklődés övezte a mindent eldöntő találkozót.

Egyértelmű volt, hogy a hazaiaknak nagy energiával kell játszaniuk, ehhez képest az első perceket a jobban pörgő budapestiek irányították. A vendéggárda a szokásokhoz híven kőkeményen védekezett, az első pillanattól kezdve egész pályán letámadott, míg elöl Moravcsik Áron fantasztikusan irányított, és a Vasas csapatszinten remekül dobott távolról, jóval könnyebben szerezte a kosarait, mint a Blue Sharks és el is lépett 21–11-re. Noha a fővárosiak az első negyedben öt hárompontost értékesítettek, Mokánszki Máté szép megmozdulásával hat pontra visszajöttek a Cápák, de aggasztó volt, hogy leginkább egyéni akciókból születtek a hazai pontok.

A második játékrész elején azonnal elment a Vasas 12 ponttal, innen Bus Iván apránként hozta vissza a csapatát, amelynek védekezése egyre inkább összeállt. A negyed felénél labdaszerzés után Emmanuel Ubilla szép kiosztásából Bazsó Brúnó vágott be egy hármast, először ekkor látszott igazán nagy tűz a nyíregyházi gárdán. A Cápák nem sokkal később Mokánszki Máté kosarával hosszú idő után először vezettek, majd Ubilla is dobott egy triplát (41–36), de Andrássy Géza hamarosan megszerezte a negyedik távoli kosarát is, így a nagyszünetben csupán egy pont volt a hazai előny.

A harmadik negyedben Tóth Gergely remeklése ellenére is fej fej mellett haladtak a felek. Érdekesség, hogy bár a Vasas végig nagyon agresszívan védekezett, a második és a harmadik játékrészben összesen négy szabálytalanságot fújtak ellene, míg a hazaiaknál többen is faultgondokkal küzdöttek.

Az eddigi meccsekkel ellentétben viszont szombaton a fővárosiak fáradtak el a végére. Kiss Benedek nagyon fontos kosarakat szerzett, az ő vezetésével kilenccel vezettek a hazaiak, majd a záróetap felénél megsérült. A Cápáknál öten jutottak tíz pont fölé, de ezen a meccsen a védekezést kell kiemelni. Ubilla és Bazsó is nagyon sokat dolgozott hátul, labdaszerzések és blokkok követték egymást, ha nem sikerült szerelni, a nyíregyháziak akkor is rossz dobásokra kényszerítették a Vasast. A Blue Sharks szépen apránként ellépett, miközben ellenfelük hosszú percekig nem tudott betalálni, így lassan eldőlt a mérkőzés.

A Cápák tehát egy nagyon feszült meccsen, remek védekezéssel, és a támadó oldalon a stafétát egymástól átvevő vezérek jó teljesítményével szép győzelmet arattak, ezzel bejutottak a fináléba, s tovább harcolhatnak az élvonalba kerülésért.

Kosárlabda: férfi NB I/B, Piros-csoport, elődöntő, 5. mérkőzés

Hübner Nyíregyháza BS–Vasas 82–68 (22–28, 23–16, 16–13, 21–11)

Continental Aréna, 400 néző, v.: Győrffy, Nagy, Nyilas.

Nyíregyháza: Bus 14/6, Ubilla 11/3, Kiss 15/9, Mohácsi, Tóth 21/3. Csere: Bazsó 12/3, Szobi 2, Mokánszki 7. Vezetőedző: Borisz Maljkovics.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában