megyei I.

2021.05.21. 08:56

Elöl is, hátul is dúl a harc

Több gárda is esélyes még a bajnoki ezüstre, a tabella alján pedig elkeseredetten csatáznak a bennmaradásért.

BB

A zöld mezes Nyírmeggyes és a kék dresszes Nyírgyulaj is idegenben lép pályára

Fotó: Pusztai Sándor

Az már biztos, hogy a Tarpa az első, míg a Fehérgyarmat az utolsó helyen végez a Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokságban. Sok kérdés viszont nyitott még, amelyre talán választ adhat az utolsó előtti forduló szombaton és vasárnap.

Három csapat, az Újfehértó, a Nagyecsed és Nyírgyulaj harcol még a második helyért, illetve a bronzéremért, ebből a versenyfutásból a múlt heti Mátészalka elleni vereségével az Ibrány már kiszállt.

Az ezüstérem egyik várományosa az ötvenhét pontos Újfehértó, Piskóti Zsolt csapata a hátralévő fordulókban előbb a Nyírmeggyest fogadja, majd Csengerben zárja a sorozatot. Legfőbb riválisa, az eddig ötvenöt egységet gyűjtött Nagyecsed mindhárom mérkőzését hazai pályán játssza, és szombaton azt a Tarpát fogadja, amelyet az utolsó két fordulóban és az osztályozón már Huszák Géza dirigál.

Az életükért küzdenek

Jövő héten pedig a Kemecse látogat hozzájuk, a harmadik találkozójuk a 26. fordulóból elmaradt Balkány elleni, amely a zuhanyhíradó szerint elmarad, mert a balkányiak nem fognak kiállni. A Nyírgyulaj szombaton Mátészalkára látogat, a sorozatot pedig a Baktalórántháza ellen zárja hazai pályán. Láthatjuk, hogy egyik gárda sem dőlhet hátra, mert egyetlen hiba is romba döntheti érmes álmaikat, így biztosak lehetünk benne, hogy maximális koncentrációval fognak kifutni a pályára.

A tabella alján is dúl a harc, ott azonban nem a dicsőségért, hanem az életben maradásért hajtanak a csapatok. A kiesés kérdését több tényező is befolyásolja, alapesetben viszont a szezon végén a 14., 15. és a 16. helyezett csapatok búcsúznak, hiszen onnan a három csoport bajnoka szerez jogot feljutásra, feltételezve azt, hogy rendelkeznek amatőr licenccel.

Ezek szerint biztos kieső már a Fehérgyarmat, de mellette még négy gárdát csapott meg a kiesés szele. Bajban lehet a Kemecse, a Gyulaháza és a Baktalórántháza, előbbi kettő 22, míg utóbbi 24 pontot gyűjtött eddig. Nem dőlhet azonban még hátra 28 egységével a Balkány sem, főleg úgy, hogy jövő szerdán el sem utaznak Tarpára. Igazi kiesési rangadót rendeznek vasárnap, Balkányba látogat Gyulaháza, amelyik gárda megszerzi a három pontot, nagyot léphet első osztályú tagságának meghosszabbításáért. Bardi Gábor gárdája a Nagyhalászt fogadja az utolsó fordulóban, míg Mirgai mester fiai Mándokon zárnak.

Nem lazsálhatnak

A Kemecse sorsolása tűnik a legnehezebbnek, a kissé leeresztő, de jó játékosokból álló Vásárosnaményt fogadják, majd az ezüstéremre törő Nagyecsed vendégeként fejezik be a szezont. A Baktalórántháza előbb az Ibránnyal mérkőzik, az utolsó fordulóban pedig a dobogóra vágyó Nyírgyulajnál vizitálnak. Egyik gárda sem lazsálhat, mert ha hibázik, megpecsételődhet a sorsa.


Labdarúgás: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 29. forduló (kezdés: 17, ifi: 15), szakvezetői várakozások

Szombat

Kemecse (15.)–Vásárosnamény (7.)

Hokk Béla, a Kemecse edzője: – Úgy gondolom, hagy a szerdai győzelemnek akkor van értéke, ha szombaton is nyerünk. Nem lesz viszont könnyű dolgunk, mert jó csapat érkezik hozzánk egy kiváló szakemberrel a kispadján.

Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – A tavaly őszi szereplésünkkel elértük, hogy most a szezon végén nem vagyunk részesei a kiesési mateknak. Bár gondjaink elég nagyok, ezzel együtt tisztességesen odatesszük magunkat a hátralévő mérkőzéseken.

Mátészalka (6.)–Nyírgyulaj (4.)

Botos Sándor, a Mátészalka edzője: – Úgy gondolom, hogy Ibrányban a mezőny egyik legjobb csapatát sikerült legyőznünk. Szombaton egy újabb remek csapat érkezik hozzák, ennek ellenére a célunk nem lehet más, mint a három pont megszerzése.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Egy jó formában lévő csapat otthonában szeretnénk minél jobb eredményt elérni.

Baktalórántháza (13.)–Ibrány (5.)

Borza László, a Baktalórántháza edzője: – A legutóbbi két meccsen a szerencse nagyon elpártolt tőlünk, remélem, hogy ebből a szempontból fordul a kocka, mert már nagyon szükségünk lenne egy győzelemre. Az erős Ibrány ellen mindent megteszünk, hogy ez sikerüljön.

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – A múltkori mérkőzés után volt mit átbeszélni a srácokkal, hiszen nem a vereséggel, hanem a mutatott játékkal volt problémám. Ráadásul most hétvégén egy olyan csapat otthonába látogatunk, amely az életéért küzd, ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok.

Nagyhalász (9.)–Csenger (8.)

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Két hazai mérkőzésünk maradt, szeretnénk szépen zárni a szezont, ennek érdekében megteszünk mindent. Sajnos lesznek hiányzóink, ennek ellenére a győzelemre törekszünk.

Barcsay István, a Csenger edzője: – Szeretnénk tovább folytatni jó sorozatunkat. Remélem, a fiúk is így gondolják és a szezon utolsó idegenbeli mérkőzésén is kitesznek magukért.

Nagyecsed (3.)–Tarpa (1.)

Homann Richárd, a Nagyecsed edzője: – Borgesz, köszönjük a hétvégi ellátást! Ami a mérkőzést illeti, a bajnokcsapat ellen sem lehet más a célunk hazai pályán, mint egy jó eredmény elérése.

Huszák Géza, a Tarpa edzője: – Nehéz ilyenkor bármi okosat mondani, a csapat megnyerte a bajnokságot, most már egy cél lebeg mindenki szeme előtt, hogy az osztályozót sikeresen teljesítsük. Természetesen tiszteljük az Ecsedet, szeretnénk jó meccset játszani velük és megőrizni veretlenségünket.

Vasárnap

Fehérgyarmat (16.)–Mándok (11.)

Balogh Péter, a Fehérgyarmat játékos-edzője: – Már csak kettő...

Lakatos István, a Mándok játékos-edzője: – Utolsó idegenbeli mérkőzésünkön szeretnénk eredményesen szerepelni, ami nem lesz egyszerű.

Balkány (12.)–Gyulaháza (14.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – Most már eljutottunk odáig, hogy nem tudjuk, hogyan fogunk kiállni a Gyulaháza ellen, mert öt egészséges játékosom maradt a Kemecse elleni mérkőzés után. Májusban végig heti három meccsünk volt és lesz, ezt amatőr szinten munkahelyi elfoglaltságok miatt lehetetlenség normálisan teljesíteni, ez magával hozza a sérüléseket. Az biztos, hogy jövő szerdán Nagyecsedre nem fogunk tudni elutazni, de vasárnap mindent megteszünk a győzelemért.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de számunkra csak a győzelem az elfogadható eredmény.

Újfehértó (2.)–Nyírmeggyes (10.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – A szezon kezdete előtt, ha valaki azt mondja nekem, hogy két fordulóval a vége előtt harcban leszünk a dobogóért, valószínű, még én is nevettem volna rajta, bármennyire is minden meccsnek úgy megyek neki, hogy nyerni szeretnék. Sikerült elérni ezt, és a legnagyobb gratuláció ezért a játékosoknak jár. Az, hogy az utolsó két meccsen valóban sikerül-e az éremszerzés, a saját kezünkben van. Barmi is legyen, én mar büszke vagyok arra, amit a srácok eddig letettek az asztalra.

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – Az esélytelenek nyugalmával utazunk a jó erőkből álló Újfehértó otthonába. Ettől függetlenül mindent meg fogunk tenni egy jó eredmény eléréséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában