Rally

2021.05.08. 09:04

Pünkösdi rajtra kész a RabócsiRing

Ralikrossz, drift, gokart, motor, futás és kerékpározás, nemzetközi és országos bajnoki futamok.

KM

Végre ismét nézők előtt versenghetnek majd a ralikrosszozók

Forrás: Mán-archív

Igazán ígéretes menüt kínál a RabócsiRing idei, jubileumi étlapja. Máriapócson huszonöt esztendeje rendezték az első autóversenyt, azóta a ralikrossz hazai fellegvárává nőtte ki magát a pálya, amely dinamikusan fejlődött, és a ralikrossz mellett számos technikai sportág nívós versenyeinek adott otthont. Ráadásul itt található Kelet-Magyarország egyetlen professzionális vezetéstechnikai tanpályája. Idén lesznek versenyek négykerekűeknek és kétkerekűeknek egyaránt, a ralikrossz, a drift, a rali és a gokart mellett motorversenyek is színesítik a palettát.

Háromnapos a nyitány

– Sajnos a hagyományos húsvéti verseny elmaradt, ám a járványügyi előírások betartása mellett edzésekre és tesztelésekre már nyitva voltunk – kezdte lapunk tájékoztatását ifj. Rabócsi Tibor, a RabócsiRing pályaigazgatója. – Remélhetőleg enyhül majd a pandémia, és a tervezett programok megvalósulhatnak. Az első nagy durranás a pünkösdi Matador Race nemzetközi ralikrosszparádé lesz, amely három versenyt is jelent. A hazai bajnokság mellett a Közép-európai Kupa és az amatőrsorozat fordulója is lesz. Az indulók magas létszáma miatt háromnapos lesz a találkozó, hiszen sportszakmai szempontok miatt két napba már nem fért volna bele a sok futam. Szombaton az amatőrök fognak vetélkedni, vasárnap és hétfőn pedig a profik. Előbbieknél harminc, utóbbiaknál százhúsz indulóra, magyarokra és külföldiekre számítunk.

– A pálya készen áll a megmérettetésre, és a járvány­ügyi előírások szerint nézőként csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttek tekinthetik meg a versenyt, a 18 éven aluliak pedig csak a fentivel bíró felnőttel érkezhetnek – folytatta ifjabb Rabócsi Tibor.

– Mindent megteszünk majd a zökkenőmentes bejutásért, kérjük a szurkolók megértését. A bejáratoknál ellenőrző sátrakat állítunk fel, itt kell bemutatni a védettségi igazolványt és egy személyi azonosító igazolványt (személyi, jogosítvány, útlevél).

Futás és bringázás

Ami a ralikrosszt illeti, augusztusban lesz az amatőrsorozat második fordulója, szeptemberben pedig az RX Ralikrossz Gála jelenti majd a szakág idényzáró versenyét. Az egyre népszerűbb drift szerelmesei három versenyt nézhetnek meg a RabócsiRingen. Júniusban a Komplex Drift Games, az országos bajnokság és a Közép-európai Kupa futamai lesznek. A következő hónapban jön a Ladaracing All Star és Drift All Star, augusztusban pedig a nemzetközileg is jegyzett és ­hatalmas népszerűségnek örvendő Trackwood Matador Európa Drift Fesztivál a villanyfényes éjszakai futamokkal. Nyáron lesz még ­ralisprintgála, és az eddigi tervek alapján októberben pedig a III. Rally Hungary szuperspeciálja.

A kétkerekesekre is több megmérettetés vár, például a Komplex Drift Games betétszámaként rendezik a robogóverseny első futamát, a júniusi MAMI Kupán több mint száz motoros áll rajthoz supermoto és veterán kategóriákban, illetve a Trackwood egyben a robogósok harmadik futamát is jelenti.

A gokartosokra idén is több futam vár, és lesz egy különleges sportnap, a Race of RabócsiRing. Ezen lesz futás, driftbemutató, kerékpárverseny villanyfényben is.

RabócsiRing:

RabócsiRing: az idei programok

Május 22–24.: Nemzetközi Ralikrossz Parádé

Június 19–20.: Komplex Drift Games és robogóverseny

Június 26–27.: MAMI Kupa motoros bajnoki futam

Július 10–11.: Ladaracing All Star és Drift All Star

Augusztus 8.: Metal Race ralikrossz amatőrsorozat és I. Amatőr Ralisprint Gála

Augusztus 27–28.: Trackwood Drift Fesztivál és robogóverseny

Szeptember 18.: Race of RabócsiRing, kerékpárverseny

Szeptember 25–26.: Ralikrossz Fesztivál

Október 22.: III. Rally Hungary Superspecial

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában