kézilabda

2021.06.08. 09:45

Tavaszra állt össze a szatmári csapat

A Fehérgyarmat a számára fontos mérkőzéseken csapatként működve győzött.

BB

Czeglédi Péter (labdával) a Fehérgyarmat házi gólkirálya

Fotó: Dodó Ferenc

Egy szezont követően tért vissza az NB II. Észak-keleti csoportjába a Fehérgyarmat. A szatmári gárda Juhász Zoltán vezetésével kezdte az idényt, és a szakvezetés minimális célt tűzött ki a csapat elé.

– Egyértelműen benn szeretnénk maradni, de képesek lehetünk jobb eredményt is elérni – fogalmazott szeptemberben a szatmáriak játékos-edzője.

A csapat végül a nyolcadik helyen fejezte be a bajnokságot. Első mérkőzésükre sokat kellett várni, hiszen a nyitófordulóban elmaradt a Hajdúböszörmény elleni meccsük, majd a Kisvárda elleni megyei derbit is halasztották, így a Fehérgyarmat október közepén, a bajnok­esélyes Nyírbátor otthonában mutathatta meg magát először, hazai pályán pedig a Berettyóújfalu ellen játszott először. Őszi szezonjukat nem sok siker kísérte, egy győzelmük mellett öt vereséget szenvedtek, így a tavaszt a borsodi újonc Bőcsöt megelőzve az utolsó előtti helyről folytatták.

– Az őszi idény sajnos nem úgy sikerült, ahogy terveztük, elég sok sérültünk volt, és igazából a csapat sem volt még úgy egyben. Aztán a téli szünet vízválasztó volt számunkra, érkeztek új játékosok, rengeteget beszélgettünk a fiúkkal, és annál többet dolgoztunk – tekintett vissza Juhász Zoltán.

A pontvadászat második felében eredményesebben játszott a Fehérgyarmat, hétszer is győztesen hagyta el a pályát, két pontot szerzett a Berettyóújfalu, a Hajdúböszörmény, a Hajdúnánás, a Nádudvar, a Kazincbarcika ellen, a Bőcsöt pedig mindkét alkalommal felülmúlta. Ezzel a Fehérgyarmat fordulókkal a bajnokság vége előtt teljesítette kitűzött célját: bennmaradt az NB II.-ben.

A munkának úgy gondolom, meglett az eredménye, hisz a számunkra nagyon fontos mérkőzéseken sikerült nagyon koncentráltan, csapatként működve győztesként lejönnünk a pályáról.

– Védekezésben azonban még nagyon sokat kell fejlődnünk, mert elég sok gólt kaptunk.

Nincs okuk a szomorkodásra

– Ami a helyezésünket illeti, lehetett volna előrébb is végezni, ami nagyon kevésen múlott, de itt a feladat, hogy a következő szezonban megmutassuk, hogy ettől is sokkal többre vagyunk képesek. Voltak kiemelkedő teljesítmények, de én igazából a csapatmunkára vagyok a legbüszkébb. Szeretném megköszönni a fiúknak a kitartó munkát, és reméljük, hogy szeptembertől már nézők előtt játszhatunk, ami mint tudjuk, nekünk óriási pluszt tud adni. Összességében tehát szomorkodni nincs okunk, hisz újra az NB II.-ben indulhatunk, de rengeteget kell dolgozunk, hogy ne legyen ismét ennyire izgulós a bajnokság vége – zárta Juhász Zoltán.


Gyarmati mutatók

Végeredmény

8. 20 8 – 12 544-575 16

Hazai pályán

10 5 – 5 302-297 10

Vendégként

10 3 – 7 242-278 6

Házi góllövőlista

90 gólos: Czeglédi Péter. 64 gólos: Tóth Norbert. 49 gólos: Gaál Roland. 45 gólos: Paul Baros. 36 gólos: Fekete István. 35 gólos: Juhász Zoltán, Kotvász András. 34 gólos: Kovács István Kolos. 28 gólos: Siket Tibor. 26 gólos: Csobay András, Imre Csaba. 17 gólos: Kelemen Mátyás, Tuska Szabolcs. 13 gólos: Czeglédi Bence. 10 gólos: Szabó István. 4 gólos: Lucian Cioroiu. 2 gólos: Diószegi Szabolcs Kornél. 1 gólos: Pálfy Zalán, Szenczi Tamás, Varga József Armand.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában