Mennyei megyei I.

2021.08.13. 07:58

Problémák vannak, a cél mindenhol adott

A tabella alsó harmadának csapatai biztosan benn maradnának, Balkányban ennél merészebbet álmodnak.

MK

20210519 Balkány fotó: Dodó Ferenc DF Kelet-Magyarország BALKÁNYI SE - KEMECSE SE megye I férfi labdarúgó mérkőzés.

Forrás: KM-archív

Fotó: DODÓ FERENC

A megye egyes futballszezont felvezető sorozatunk harmadik részében „körülnézünk” azoknál a csapatoknál, amelyek az előző idényben a 11–14. helyen végeztek, valamint foglalkozunk az új kiírás két újoncával.

A mögöttünk hagyott szezonban is a mezőny részét alkotta négyesből a Nyír­meggyes végzett a legjobb helyen. Az egyesületnél nemcsak a játékoskeretben voltak változások, hanem a kispadon is: Körmös Miklós helyett immáron a klub 39 éves futballistája, Gózner Károly látja el a szakmai feladatokat játékos-edzőként.

Gyorsabb játékra képesek

– Olyan meghatározó játékosok mentek el, mint Tóth Krisztián, Török István, Török Sándor és Pálvölgyi Balázs. Megpróbáltuk őket pótolni, meglátjuk, mire lesz elég – mondta az újdonsült tréner. – A felkészülés felemásra sikerült, mert voltak nagyon jó meccseink, de voltak gyengébbek is. Konkrét helyezésbeli célt nem tűztünk ki, igyekszünk összekovácsolni a csapatot és minél feljebb végezni a tabellán.

A balkányiak is előrébb végeznének a 12. helynél – nem is kevéssel.

– A keretünk nagyban átalakult, hiszen kilenc játékos érkezett, nyolcan távoztak és ez a hat hét nem volt elég ahhoz, hogy igazán összeszokjanak a srácok. Ugyanakkor játszottunk hét meccset, azt láttam, hogy a felkészülés vége felé egész jól összeért a csapat – foglalta össze az elmúlt időszakot Mirgai László, a csapat edzője. – A főpróbán 5-1-re nyertünk, már sok pozitívumot tapasztaltam. Jöttek fiatal játékosok, akik maximálisan állnak hozzá a munkához. Többre tartom ezt a csapatot, mint az előzőt, mert minden csapatrészben gyorsultunk, ami sokat ad az előrejátékunkhoz. Az első hat-hétben kellene végeznünk, de ha jó rajtot vennénk, akkor versenyben lehetünk az első négy helyért is. Az első öt meccstől sok függ, az az időszak megmutatja, valójában mire leszünk képesek.

Rémálomba illő hírek

A Gyulaháza és a Kemecse sorsa kérdéses volt a szezon végén. Előbbinél az okozott fejtörést, hogy a játékoskeret képes-e felvenni a harcot a megye egyben, utóbbinál pedig arra kellett várni, miként döntenek a feljutásra jogosult együttesek, hiszen a Kemecse kieső helyen végzett.

– A bajnokság vége után rém­álomként hatott ránk, hogy több meghatározó játékosunk is elhagyott bennünket – fogalmazott Bardi Gábor, a gyulaháziak mestere. – Sokáig az is kérdés volt, hogy vállaljuk-e a megyei első osztályt, vagy sem. Végül úgy döntöttünk, belevágunk, mert az itt maradt fiataloknak nagy részük volt a bennmaradás kiharcolásában, nem tehettük meg velük, hogy nem indulunk el ebben a bajnokságban. Alacsonyabb osztályból tudtunk igazolni, illetve az eddigi fiatal kerethez hat 16-17 éves srácot hoztunk fel. Az elsődleges cél a bennmaradás kiharcolása, de jelenleg én sem tudom, mit várhatok a csapattól.

– Megítélésem szerint jól sikerültek az igazolások és a felkészülés is, a fiúk becsületesen elvégezték a munkát – ezek már Hokk Béla, a Kemecse edzőjének szavai. – Remélem, ebben az idényben nem a kiesés ellen fogunk küzdeni. A vezetőség a biztos bennmaradást tűzte ki elsődleges célnak.

Az első szezonjuk

A két újonc két évvel ezelőtt azzal a szándékkal indított csapatot a megye háromban, hogy a lehető legrövidebb időn belül az első osztályba jusson. Céljukat elérték, a következő idényben a Nyírbátor és a Nyíregyháza Spartacus II. is a megye egyes bajnokság tagja.

– Ahhoz képest, hogy fiatalok vagyunk, úgy érzem, jól sikerült a felkészülésünk – vélekedett Erdei Zoltán, a bátoriak játékos-edzője. – Az első mérkőzéseink tetszettek, az utolsókon már volt hiányérzetem, de úgy gondolom, a bajnoki nyitányra mindenki fókuszált lesz és kellően odateszi magát. A célkitűzésünk a biztos bennmaradás, nagyon remélem, hogy azzal nem lesz gondunk.

Tartalékcsapatról lévén szó, a Szpari II. helyzete speciális, vélhetően hétről hétre több helyen változó kerettel szerepel majd a bajnokságban.

Nincs eredménykényszer

– Kevesen vagyunk, tizenkét mezőnyemberrel edzettünk végig, sajnos, van egy-két hosszabb távon sérült játékosunk, illetve sokan 2003-as születésűek, ők elvileg az ifiben is szerepelhetnének – mondta el a nyíregyházi fiatalokat irányító Huszák Géza. – Bízunk abban, hogy egy-két játékost fentről is kaphatunk. Szerettük volna a hazai meccseinket péntekenként rendezni – de ebbe az ellenfélnek is bele kell egyeznie –, hogy segítsük az ificsapatot, így akik nem kapnak lehetőséget a megye egyes csapatban, hétvégén pályára léphetnének az utánpótlás-bajnokságban. Fiatalok a srácok, ezt a bajnokságot még szokniuk kell, hiába játszottak többen a megye kettőben, az első osztály más szint, igazán erős csapatok is vannak itt. Edzettünk becsülettel, ha nem lesznek sérültjeink, mindenkinek méltó ellenfelei lehetünk.

–Nem látjuk még tisztán, mire leszünk képesek, de bízom a srácokban, ha nem lesz félsz a lábukban, akkor jó mérkőzéseket vívhatunk. A célunk az, hogy játékost neveljük az első csapatnak, nem vagyunk eredménykényszerben, persze így is minden mérkőzésen győzelemre törekszünk – tette hozzá Huszák Géza.

MK

Az előző idényben a kockás mezes kemecseiek és a kék-fehér balkányiak is a tabella alsó harmadában végeztek

Fotó: km-archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában