szparika

2021.09.12. 18:59

Az Ajka sem jelentett akadályt

A továbbra is listavezető Szpari megszerezte ötödik győzelmét

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Miként vasárnap szinte valamennyi focipályán, Balmazújvárosban is ragyogó napsütés várta a második vonalbeli bajnokságban a Spartacus újabb meccsét. Az albérletben ezúttal az az Ajka volt a vendég, amelyet az egykoron a nyíregyházi kispadon is dirigáló Kis Károly irányít. A nyíregyháziaknál először kapott a kezdőben helyet Kilyén Szabolcs. Az első nagy helyzet a vendégek előtt adódott, ám Gaál Bálint lövésénél éber volt Fejér Csongor. Bátran kezdtek az ajkaiak, volt dolga a nyíregyházi védelemnek. Aztán a vendégeknek jött a pofon, hiszen a Szpari a harmincadik perchez közeledve előnybe került. A játékrész hajrájában Paku Roland veszélyeztett, ám a háló nem rezdült.

A szünetben egyik oldalon sem döntöttek váltásról, nem sokkal később a Szparinál már igen, Zamostny Balázs lépett pályára. Ebben a játékrészben sem kellet fél óra a nyíregyháziak találatához. Zamostny jó cserének bizonyult, mert Fejér nagy kirúgását váltotta gólra. A vendégek küzdöttek, támadtak ám nem sikerült bevenniük a nyíregyházi kaput. A hajrában Pócsik Botond végleg lezárhatta volna a meccset, ám nagy helyzetben a kapusba lőtt. Volt még két taktikai csere és jött egy újabb nagy Pócsik helyzet. Kimaradt ám nem sokkal később felhangzott a mérkőzést lezáró sípszó. A Szpari továbbra is maradt a sikeres úton, nehéz meccsen szereztek újabb három pontot így maradtak a tabella élén.


Labdarúgás: NB II., 7 forduló

Nyíregyháza Spartacus–Ajka 2–0 (1–0)

Balmazújváros, 400 néző, Vezeti: Szőts Gergely (Márkus Tamás, Rózsa Dávid)

Nyíregyháza Spartacus: Fejér – Kilyén, Szokol, Jánvári, Nemes – Paku, Márkus A. – Csörgő (Szabó B., 85.), Vass P. (Pócsik, 69.), Gresó (Zamostny, 55.) – Novák Cs. (Bányai, 85.) Vezetőedző: Szergej Pacaj

Ajak: Horváth – Tóth, Tar Heffler T., Présinger – Görgényi – Murka (Földi, 66.), Lehoczky, Csizmadia (Szűcs, 78), Sejben (Szarka, 66.) – Gaál B. (Orosz, 78.) Vezetőedző: Kis Károly

Gól: Csörgő (29.), Zamostny (74.)

Mesterszemmel

Szergej Pacaj: Az első játékrészben nem a megbeszéltek szerint játszottunk, a gól viszont megnyugtatta csapatomat. A második félidei játékunk már jobban tetszett, a cserék jól szálltak be a meccsbe, és azt gondolom, hogy megérdemelt győzelmet arattunk.

Kis Károly: Csapatom nagy erőket mozgósított, hogy legyőzze a listavezető Nyíregyházát, több nagy lehetőséget is kidolgoztunk, melyek sajnos kimaradtak, ellenfelünk pedig jól sáfárkodott helyzeteivel.

29. perc. Gresó bal oldali szabadrúgására jól érkezett a röviden Csörgő és hat méterről a hosszú sarokba csúsztatott, 1-0.

73. perc: Fejér hosszú kirúgását Zamostny 16 méterről lőtte a jobb alsó sarokba, 2-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában