Hübner Nyíregyháza BS

2021.09.23. 09:13

Biztató kezdés után vereség Debrecenben

A nyíregyházi kosarasok helytálltak az első élvonalbeli mérkőzésükön.

MK

A kék mezes nyíregyháziak sokáig jól védekeztek

Fotó: Kiss Annamarie

A nyíregyházi kosárlabdázás öt év távollét után szerdán visszatért az élvonalba! A Hübner-Nyíregyháza BS rögtön nagy feladatot kapott, hiszen a nemzetközi kupába vágyó, azaz az első három hely valamelyikére hajtó DEAC vendégeként kezdte meg az idényt.

A Cápák hamar megmutatták, újoncok ugyan, de senkinek nem szabad lenéznie őket. A mérkőzés, a Cápák idényének és visszatérésének első kosarát Rytis Pipiras szerezte. A felkészülés alatt többször is igen csendes litván nem sokkal később nagyot zsákolt, majd a folytatásban is jól termelte a pontokat. Csakúgy mint C. J. Bryce, aki bizonyos időszakokban szinte egyedül vitte hátán a csapatát. Már ami a támadásokat illeti, mert védekezésben sokáig nagyon jól teljesített a teljes nyíregyházi gárda, az első negyedben csupán 14 pontot engedett ellenfelének, s legalább ilyen fontos, hogy jól is szedte a lepattanókat.

Szerzett labdákkal zárkóztak

A második etapban beindult a debrecenieknél Djordje Drenovac, s egymaga fordította meg a meccset, de Bryce zsinórban dobott 7 ponttal válaszolt (26–30). A játékrész középső szakaszában több támadást elrontott a Blue Sharks – hozzá kell tenni, a síp is néma maradt többnyire –, a hullámvölgyet kihasználva minimális előnyt szereztek a hazaiak.

A fordulás után aztán élesebben jött ki a DEAC, míg a Hübner védekezésben elcsúszott, rendre lemaradt a támadókról, amin a 48–36-nál meghúzott időkérés sem segített. Ekkor Djordje Dzseletovics vitte hátán a hajdúsági gárdát, míg a Cápáknál Nigel Johnson próbálkozott ugyan, de a jó megoldások közé becsúszott egy-egy hiba is.

A negyed végén agresszív letámadásra váltottak a nyíregyháziak, majd a negyedik játékrészt is jól kezdték, Bryce sportszerűtlent harcolt ki. Úgy tűnt, a DEAC időben észbe kap, de 4-5 perccel a meccs vége előtt többször is labdát szerzett a Blue Sharks, az ellentámadásból kosarakat dobott és visszajött mínusz tízre. Sajnos, a végén a hazaiak tudtak újítani, így a Cápáknak kezdésként a tisztes helytállás maradt az éremesélyes otthonában.


Kosárlabda: férfi NB I./A csoport, 1. forduló

DEAC–Hübner Nyíregyháza BS 79–65 (14–19, 23–13, 25–13, 17–20)

Debrecen, 900 néző, v.: Tőzsér, Minár, Rácz.

DEAC: Thames 9/3, Polyák 4, Valerio-Bodon, Dzseletovics 23/3, Tóth Á. 9- Csere: Aska 8, Kerpel-Fronius 4, Lapornik 7/3, Kovács 2, Drenovac 13. Vezetőedző: Milenko Topics.

Nyíregyháza: Johnson 23/3, Kiss 2, Bryce 20, Pipiras 11/3, Tóth G. 2. Csere: LeDay 4, Bazsó 3/3, Mokánszki, Bus, Anda, Vaskó, Kozák. Vezetőedző: Pethő Ákos

Kipontozódott: LeDay (39.).

Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–4, 9. p.: 13–17, 12. p.: 20–19, 16. p.: 26–25, 17. p.: 26–30. 22. p.: 44–34, 25. p.: 51–36, 27. p.: 58–39, 29. p.: 62–45, 33. p.: 64–51, 36. p.: 69–59, 39. p.: 74–65.

Mesterszemmel

Milenko Topics: – A srácok érezték az idény eleji nyomást, ez a játékukra is hatással volt. Sok hibával kezdtünk, amit az ellenfél kihasznált az első félidőben és jobban játszott, mint mi. A harmadik negyedben elkaptuk a ritmust, így született meg a győzelem.

Pethő Ákos: – Gratulálok a Debrecennek, megérdemelten nyert. Elégedett vagyok a csapatommal, mert nagy energiát tettünk bele a meccsbe és mentálisan is erősek voltunk, de ilyen sok hibával nem lehet meccset nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában