Nyíregyháza

2021.09.17. 09:01

Örömteli: a technikai sportok otthonra leltek Nyíregyházán

Új promóterrel október végén jön a 3. Rally Hungary.

MTI

Tavaly is népszerű volt a belvárosi verseny

Fotó: KM/archív

Az idei évtől a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség veszi át a rali Európa-bajnokság magyarországi fordulójának promóteri feladatait; a nyíregyházi eseményre idén október 22. és 24. között kerül sor.

A HUMDA szerdai sajtótájékoztatóján Weingartner Balázs elnök-vezérigazgató elmondta, az elmúlt három évben mind a szervezésben, rendezésben, mind a lebonyolításban kiépült egy jó alap a magyarországi Eb-futamnak.

Illeszkedik a célkitűzéshez

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár emlékeztetett rá, hogy a kormány döntésének is köszönhetően Magyarország 2019-től 2023-ig kapott rendezési jogot egy rali Eb-futam megrendezésére, amelyhez hosszú tárgyalási folyamat vezetett.

– Az autó-motorsport népszerűsége töretlen, és különösen igaz ez Kelet-Magyarországra, ennek megfelelően a nyíregyházi raliversenyt is sokan szeretik. A futam megrendezése illeszkedik Magyarország sportpolitikai célkitűzéseihez, amelyeknek része minél több komoly nemzetközi sportverseny megrendezése – mondta az államtitkár.

Csak pozitív visszajelzések

– A technikai sportok otthonra leltek Nyíregyházán, mi pedig eddig is örömmel láttuk vendégül a versenyzőket és a nézőket, akiknek a részéről én csak pozitív visszajelzést kaptam az elmúlt három esztendőben – nyilatkozta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. Őry Tamás, a promóteri feladatokat eddig végző Truck Race Promotion Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, az október 22-ei máriapócsi prológra csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők mehetnek be a RabócsiRingre, de más korlátozásokra egyelőre nem kell számítani. Október 24-én megtartják a nyíregyházi belvárosi gyorsasági szakaszt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában