Fatum-Nyíregyháza

2021.09.27. 10:12

Sztárok ellen fejlődhetnek

A Fatum játékosai hasznos tapasztalatot szerezhetnek a bitang erős BL-csoportkörben.

MK

A Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője, Kőhalmi Richárd is gratulált az év játékosának, Paola Egonunak

Fotó: klub

Szép feladatot kapott a Fatum-Nyíregyháza! Az Európai Röplabda-szövetség pénteken tartotta meg a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását, ezen eldőlt, hogy a magyar bajnok kvartettjében szerepel a BL-címvédő, olasz Carraro Imoco Conegliano, a lengyel Grupa Azoty Chemik Police és egy olyan – egyelőre még nem ismert – csapat, amely a selejtezőből kerül főtáblára.

A legnagyobb név kétségkívül a Coneglia­no, amely a 2020–2021-es idényt megelőző három kiírásban is az első háromban végzett. Csapatukból többen ott voltak a szeptemberben Európa-bajnokságot nyert olasz válogatottban, köztük Paola Egonu is, akit a pénteki CEV-gálán az év női röplabdázójának választottak meg.

Bajnok ellenfelek

– Ezen a szinten már nem lehet könnyű csoportba kerülni, ha a többi kvartettet megnézzük, még talán nehezebb négyesbe is sorsolhattak volna – összegzett Németh Szabolcs, a Fatum vezetőedzője.

– Az első és második kalapból mindenképp, de még a negyedikből is olyan együtteseket húztak ki, amelyek a sztárkategóriába tartoznak. A mi csoportunkban van az olasz bajnok és a BL-ben is veretlenül győztes Coneglia­no, illetve a lengyel bajnok. Ahogy számolgattam, a szerb Zok, a bosnyák Brcko, a görög Olympiakosz és a fehérorosz Minszk együttesei közül kerülhet ki a selejtezőből kvalifikáló együttes. Ezek a gárdák is mind bajnokok, itt már csak a toppal lehet találkozni. Előfordulhat olyan, hogy nem várja az ember, mégis győzelmet arat, azt viszont egyik együttesre sem lehet mondani, hogy verhető. Mi mindenesetre minden mérkőzésre úgy fogunk felmenni, hogy szeretnénk megnyerni. Ez lehet, hogy győzelemre, lehet, hogy „csak” színvonalas mérkőzésre vezet.

Novemberben idegenben

– Az a célunk, hogy a lehető legjobban játsszunk, aztán a bajnokságban olyan eredményt érjünk el, ami jövőre is feljogosít bennünket a BL-indulásra, így lehet folyamatosan fejlődni – tette hozzá a tréner.

– Rendkívül hasznos lesz ez a sorozat, mert a játékosaink profitálhatnak abból, ha ilyen hőfokú és színvonalú meccseket játszanak. Az itt szerzett tapasztalat jól jöhet majd itthon, a bajnokság és a Magyar Kupa végjátékában. Én már a sorolást is nagyon vártam, és most is nagyon izgatott vagyok!

A Fatum-Nyíregyháza előreláthatólag november 23-án a lengyelek otthonában kezdi meg a Bajnokok Ligája-szereplést, december 7-én (plusz-mínusz néhány nap) fogadja az olaszokat, majd december 22-e körül idegenben játszik a selejtezőből felkerült csapattal. A visszavágók január közepén kezdődnek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában