asztalitenisz

2021.10.14. 09:35

Az utolsó mérkőzésre csak ketten maradtak

A NAC Nyíregyháza edzője többet várt, de így sem elégedetlen.

BB

A NAC Nyíregyháza csapata: (balról) Tarsoly Zsófia, Laskai Írisz, Pad Franciska, Adamik Csenge

Fotó: klub

Az elmúlt hétvégén folytatódtak a küzdelmek a női Extraligában, ezúttal Ajkán találkoztak az élvonal csapatai, hogy lejátsszák a bajnokság 5., 6., 7. és 8. fordulóját. A tömbösített játéknapokon állt ismét asztalhoz a NAC Nyíregyháza is, Dorogi János csapatára pénteken egy, szombaton kettő, míg vasárnap egy mérkőzés várt.

Megyeszékhelyünk csapata első mérkőzésén a Nagykanizsával játszott és szenvedett vereséget. Két győzelmüket a nyíregyházi, de a zalaiakat kölcsönben erősítő Kovács Melánia ellen aratta Adamik Csenge és Laskai Írisz. Másnap a Kiskunmajsa várt lányainkra. A két párosmeccs elveszítése után négy találkozó is csak döntő szettben dőlt el, amelyből hármat a mieink nyertek meg, az utolsó három egyéni meccs azonban a Bács-Kiskun megyeieké volt. A nap másik találkozóján óriási csatában felülmúlták a Békési Team gárdáját, az egyik páros mellett Laskai Írisz és Adamik Csenge két-két, míg Pad Franciska egy mérkőzést nyert meg. A hét utolsó napján már hiányos felállásban a Tölgyes Dorottyát is soraiban tudó Kecskemét volt az ellenfelük, a nyíregyháziak egyetlen győzelmét Pad Franciska aratta.

– Egy győzelmet arattunk csak, ennél azért előzetesen többet vártam – kezdte értékelését Dorogi János, a NAC Nyíregyháza edzője.

– Voltak azonban hiányzóink, és ez eleve korlátozta a lehetőségeinket. Fülöp Szilviára sérülés miatt nem számíthattunk, mivel védő, az ő játéka mindig fontos a csapat számára. A stílusával ki tudja zökkenteni ellenfelét a megszokott ritmusából, így az általa „lefárasztott” játékossal általában könnyebb dolgunk van a következő mérkőzésen, Hanustyák Fanni pedig otthon maradt NB III.-as mérkőzést játszani Apagyon. Az utolsó mérkőzésre még tovább fogyatkoztunk, Tarsoly Zsófia munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudott asztalhoz állni, Adamik Csengére pedig NB I.-es férfi mérkőzés várt Tatán.

November közepén folytatják

– A hétvége kellemes meglepetése volt Pad Franciska játéka: amióta Pestre került és a Statisztikában edz, sokat fejlődött, legyőzte többek között azt a Volentics Annát, akivel Írisz párosban 5. lett a korosztályos Európa-bajnokságon, valamint Füle Katát, aki évekig tagja volt az ifjúsági válogatottnak – zárta Dorogi János.

A bajnokság következő négy fordulóját november 2. hétvégéjén, Budapesten, a Marczibányi téri Ormai-csarnokban rendezik meg.


Asztalitenisz

Női Extraliga,

5. forduló

Nagykanizsa–NAC Nyíregyháza 6:2

Győztek: Laskai, Adamik.

6. forduló

NAC Nyíregyháza–Kiskunmajsa 3:6

Gy.: Pad, Laskai, Adamik.7. forduló

Békési Team–NAC Nyíregyháza 4:6

Gy.: Adamik, Laskai 2-2, Pad és a Laskai, Adamik páros

8. forduló

NAC Nyíregyháza–Kecskemét 1:6

Gy.: Pad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában