ökölvívás

2021.12.03. 07:41

Még patinásabb lett a Bocskai-emlékverseny

KM

Kovács Richárd (NYVSC-Big Boxing) idén nyert a rangos versenyen

Fotó: mw/archív

A szakmában eddig is igen magasan jegyzett volt a debreceni Bocskai István-emlékverseny, immáron még patinásabb lett az ökölvívók nemzetközi megmérettetése, amelyet jövő februárban már hatvanhatodik alkalommal rendeznek. A magyar szövetség (MÖSZ) Facebook-oldalán tette közzé, hogy megállapodott a nemzetközi szövetséggel (AIBA), mely szerint a hajdúsági viadal a World Boxing Tour része lesz, annak is az ezüst kategóriájában szerepel majd.

Kovács István, az AIBA főtitkára a monokli.com-nak elmondta, mindez azt jelenti, hogy a Bocskain világranglistapontokat lehet majd szerezni, valamint a világszervezet jóvoltából pénzdíjas lesz a torna. A konföderációs egyeztetések után Európából eddig két verseny kapott minősítést.

A tervek szerint a World Boxing Tour 6-8 állomásból áll majd és a versenyeket arany, ezüst és bronz kategóriába sorolják. A Silver Gloves Tournamentbe sorolt Bocskai-emlékverseny összdíjazása várhatóan 200 ezer dollár lesz. A jövő évi World Boxing Tour zárásaként döntőt rendeznek majd New Yorkban vagy Las Vegasban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában