Szparika

2022.06.08. 14:59

Idegenben kell nagyot alkotnia a "kis" Szparinak

A Szpari II. sok gonddal küzdve ment neki az osztályozónak.

MK

A fehér mezes Szpari II.-nek idegenben kell nagyot alkotnia

Fotó: Pusztai Sándor

A Nyír-Wetland megyei I. osztályt magabiztosan megnyerő Nyíregyháza Spartacus II. váratlan akadályba ütközött a Majosi SE elleni NB III.-as osztályozó első meccse előtt. A Magyar Labdarúgó-szövetség a bajnokságok zárása után szabályt változtatott, aminek értelmében a tartalékcsapatokban csak olyan futballisták léphettek pályára, akik az NB II. utolsó két fordulójának egyikében sem szerepeltek, továbbá a megye egyben legalább tíz összecsapáson játszottak. 

Rutin a fiatalság ellen 

A szabállyal nem lenne semmi baj, ha azt már legalább hetekkel ezelőtt bejelenti a szövetség, és az érintetteknek – jelen esetben a nyíregyháziaknak – esélyük van arra, hogy ennek megfelelően alakítsák a meccskeretet. Hozzátehetjük, hogy tavaly a Tarpa épp azért veszítette el az osztályozó párharcát, mert a Békéscsaba II. telerakta keretét visszajátszókkal... 

– Nehéz szakmailag értékelni a mérkőzést – mondta Huszák Géza, a Szpari II. edzője, a vasárnap hazai pályán játszott odavágóval kapcsolatban. 

– Olyan csapattal játszottunk, amelyik nemrég NB III.-ban szerepelt, míg nálunk két játékos, köztük a kapusunk tizenhat és fél éves, három másik tizenhét éves. Emellett hét sérült játékosunk van, olyanok, akik ősszel kezdők voltak. Csak dicséret illeti a csapatot, hogy ebből a meccsből kihoztunk kettő kettőt és maradt esély a visszavágóra. 

Vasárnap eldől a párharc 

Az Örökösföldön rendezett összecsapáson mindkétszer a vendégek szereztek vezetést, ám volt tartása a Szparinak: az 50. percben Pataki Bence, a 83.-ban Panyi Attila egyenlített ki. A nyíregyházi fiataloknak a folytatásban is ilyen hozzáállással kell futballozniuk, annál is inkább, mert eltiltások miatt tovább fogyatkozott a csapat. 

A párharc visszavágóját vasárnap játsszák a Tolna megyei Majosi SE otthonában.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában