Futsal

2022.08.11. 11:46

„Hazai pályán nem lehet más célunk…” – nyírbátori mérkőzéssel rajtol a futsal NB I.

A Nyírbátor elvégezte a munkát, a csapat edzője bizakodva várja a Rubeola elleni első mérkőzést.

A nyírbátoriak pénteken hazai pályán bizonyíthatnak

Forrás: klub

Négy újonccsapat részvételével pénteken rajtol a 12 csapatos futsal NB I. új idénye. A nyitómeccsen rögtön pályára lép két frissen feljutott gárda, a Nyírbátori SC és a Rubeola.

Mint ismert, a nyírbátoriak a megszűnt Nyírgyulaj jogán indulhatnak el az élvonalban. Viszonylag későn dőlt el az egyesület sorsa, így nem volt zökkenőmentes a felkészülés, de Baksa Csaba csapatvezető szerint elvégezték a tervezett munkát. Ezt mutatja az utolsó felkészülési mérkőzés eredménye is, hiszen a Nyírbátor 6–1-re legyőzte a jó nevű Berettyóújfalut. Persze mindenki tudja a nyírségi együttesnél, hogy a legjobb bizonyítékot péntek este lehet adni.

– Elmondtam a srácoknak is, hogy ezt a győzelmet nem szabad túlértékelni, majd ha pénteken is jó eredményt érünk el, akkor mondhatjuk, hogy megérte a munkát elvégezni – szögezte le Baksa Csaba. – Teljesen új a csapatunk, érkeztek rutinos játékosok, sokaknak viszont nem hogy az első NB I.-es, hanem az első futsalmeccse következik. Fiatalok vagyunk, hosszú távú csapatépítésben gondolkodunk. Ami a szezont illeti: négy újonc indul a bajnokságban, így nehéz megítélni az erőviszonyokat, de nekünk elsősorban a biztos bennmaradás a célunk. Ezen felül minden ajándék.

A Nyírbátor péntek 19 órakor hazai pályán játszik az előző NB II.-es idény második helyén végzett Rubeolával.

– Hozzánk hasonlóan fiatal, frissen feljutott csapattal találkozunk. Szeretnénk minél nagyobb közönséget kicsábítani. Hazai pályán nem is lehet más célunk, mint itthon tartani a három pontot – tette hozzá az edző.

A bátoriak feladatát nehezíti, hogy Orosz Dánielt sérülés miatt egész idényre elveszítették, míg Csoma Alpár eltiltását tölti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában