Atlétika

2022.08.17. 14:36

Szikszai bosszantóan maradt le a fináléról

A nyíregyházi diszkoszvető a tizenharmadik lett a selejtező összesítésében.

Nem sok hiányzott Robinak

Fotó: nso/archív

Atlétika. Na, majd Robinak összejön! Ezt mondogathatták a nyíregyházi atlétika kedvelői, hiszen a Sportcentrum versenyzői közül a 35 kilométeren gyalogló Helebrandt Mátét kizárták a müncheni Európa-bajnokságon. Aztán jött Bakosi Péter, aki 212 centivel elvérzett a magasugrás selejtezőjében.

A harmadik sportcentrumos versenyző, Szikszai Róbert szerdán dél után nem sokkal lépett dobókörben a diszkoszvetés selejtezőjének A-csoportjában. Robi 61.29-es eredménnyel kezdett, másodikra 61.39 méterig repült a szer. A harmadik kisérlete érvénytelen volt, így a legjobbjával a csoport tizenkét indulója közül a negyedik helyen zárt. És bizakodott, hogy a B-csoport tucatnyi indulója közül nyolcnál többen ne dobjanak nagyobbat. Sajnos nem jött össze, mert kilencen is megelőzték, így lemaradt a péntek esti döntőről. Miként a B-csoportban 59.99-es eredménnyel tizenegyedik Huszák János.

A szerdai atlétikai program a férfi kalapácsvetők küzdelmeivel rajtolt. Itt sem termett számunkra babér, mert ugyan a 24 éves Rába Dániel első felnőtt világversenyén a csoport hatodik helyén végzett, ám összesítésben csak a a tizennegyedik lett. A selejtezőcsoport másik magyarja, az olimpiai bajnok és kétszeres Európa-bajnok Pars Krisztián óriási meglepetésre érvényes dobás nélkül búcsúzott a küzdelmektől. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában