Tájfutás

2022.09.26. 13:26

Lányváltó aranyozta be az NYSC versenyét

A Nyíregyházi Sportcentrum tájfutói Esztergomban mérették meg magukat.

Győzött a nyíregyházi csapat

Forrás: tudósítónktól

Tájfutás. A Nyíregyházi Sportcentrum tájfutói a közelmúltban két országos bajnokságon álltak rajthoz Esztergomban. A Rövidtávú Országos Bajnokság keretein belül egyénileg versenyeztek a futók. A NYSC utánpótláskorú versenyzői közül 9 jutott az „A”, 6 versenyző a „B”, 1 versenyző a „C”, szintén 1 versenyző a „D” döntőbe. A legnépesebb mezőny a korábbi évekhez hasonlóan idén is a 14-es korcsoport volt, a fiúknál (F14) 120 fő, míg a lányoknál (N14) 102 fő állt rajthoz.

Az Országos Rövidtávú Váltóbajnokságon az NYSC három váltóval mérette meg magát. A legfiatalabb kategóriában óriási verseny alakult ki a végére. A bajnokságon az addig vezető Tabáni Spartacus utolsó futója sok időt vesztett, a dobogós helyezések sorrendjéről már a befutócsata döntött. A Sportcentrum 10 másodperccel előzte meg a Gerecse Tájfutó Clubot és az ARAK-ot, így a nyíregyháziak nyakába került az aranyérem. Az idei verseny a NYSC eddig legeredményesebb váltóbajnoksága volt.

A MTFSZ ezen a hétvégén adott át oklevelet azoknak a versenyzőnek, akik ebben az évben a válogatott színeiben rajthoz álltak bármely világversenyen. Oklevelet kapott Balatoni Tamás is, aki az Ifjúsági Európa-bajnokságon képviselte Magyarországot.

Az NYSC versenyzőinek eredményei
F14-A: 10. Simon Benjámin, 16. Papp Zoltán Sámuel
F14-C: 1. Simon Vince Benjámin
F14-D: 2. Lakatos András
F16-A: 5. Vigh Ervin
F16-B: 12. Papp László Áron
F18-A: 4. Balatoni Tamás, 6. Jancsik Endre
F20-A: 10. Sztojka Milán Szabolcs
N14-A: 13. Hengsperger Lilla, 18. Veress Anna
N14-B: 13. Görög Gyöngyi, 21. Berencsi Kata
N16-A: 16. Lakatos Róza
N16-B: 1. Orosz Panna (11 másodperccel maradt le az „A” döntőről), 10. Berencsi Panna, 13. Sztojka Zoé

Váltó eredmények
V14: 1. Veress Anna – Papp László Áron – Nagy-Kovács Vince – Hengsperger Lilla; 11. Berencsi Kata – Simon Benjámin – Simon Vince Sámuel – Görög Gyöngyi
V18: 6. Orosz Panna – Balatoni Tamás – Jancsik Endre – Lakatos Róza

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában