Asztalitenisz, női Extraliga

2022.11.29. 13:46

Szép győzelmeket arattak Hadházon

A NAC Nyíregyháza csapata, balról: Adamik Csenge, Pad Franciska, Laskai Írisz, Fülöp Szilvia, Tarsoly Zsófia

Forrás: egyesület

Az elmúlt hétvégén folytatódtak a küzdelmek a női Extraligában, ezúttal Hajdúhadházon találkoztak újra a magyar női élvonal csapatai, hogy múlt pénteken, szombaton és vasárnap lejátsszák a bajnokság következő fordulóit. A tömbösített játéknapokon állt ismét asztalhoz a NAC Nyíregyháza is, Dorogi János csapata három mérkőzést játszott.
A mieink szombaton a serdülő válogatottakkal felálló Pécs ellen kezdtek. A Laskai, Adamik páros győzelme megadta az alaphangot a folytatásra, a NAC Nyíregyháza fölényesen nyerte mg a mérkőzést. A csapat Statisztika elleni találkozója a fővárosiak kérésére elmaradt, a felek decemberben pótolják azt. Másnap délelőtt a Győr ellen folytatták a sorozatot. Ellenfelüknél asztalhoz állt az a Szvitacs Alexandra, aki a közelmúltban aranyérmet nyert a para-asztaliteniszezők spanyolországi világbajnokságán. Ellene Laskai Írisznek két mérkőzéslabdája is volt, azonban nem tudott élni vele.
– Ellenük döntetlent terveztünk, sajnos azonban eltaktikáztuk a mérkőzést – mondta Dorogi János, a NAC Nyíregyháza edzője.
A hétvégét a Szeged elleni nagy különbségű győzelemmel búcsúztatták Pad Franciskáék.
Ezzel a teljesítménnyel a NAC Nyíregyháza az őszi fordulók felénél a tizenöt fős mezőnyben az előkelő negyedik helyen áll, Laskai Írisz pedig az egyéni rangsorban szintén a negyedik helyen áll. Az év utolsó fordulóit jövő hétvégén Budapesten, a Marczibányi téri Ormai-csarnokban rendezik.

Női Extraliga
NAC Nyíregyháza-Pécs 6:1
Győztek: Laskai 2, Adamik, Fülöp, Tarsoly és a Laskai, Adamik páros.
NAC Nyíregyháza-Győr 3:6
Gy.: Laskai 2, Laskai, Adamik p.
NAC Nyíregyháza-Szeged 6:1
Gy.: Laskai 2, Adamik 2, Pad, Laskai, Adamik p.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában