Forma3

2023.01.17. 12:25

Brit csapat pilótájaként nyomja majd Levi az európai sorozaton

A Révész Racing üstököse az ázsiai sorozatot Kuvaitban folytatja, az európait Imolában fogja kezdeni.

Csapatában a legjobb köridőt Levi teljesítette a dubaji versenyen Fotó: Diederik van der Laan

Azt az elektronikáját!!! Bosszús volt az R-ace GP istálló vezetése, a szerelők, de talán leginkább a pilóta, azaz Révész Levente. Miként arról már beszámoltunk, a Révész Racing üstököse az idén két komoly sorozatban szeretne sikeres lenni és rutinnal felvérteznie magát. Az egyik a F3 ázsiai sorozata, az úgynevezett Formula Regional Middle East. A nyitány az elmúlt hévégén volt Dubajban, ahol három futamot rendeztek. A tesztelések alatt nem volt nagy gond, utána azonban beadta a kulcsot  Levi Alfa Romeo ATM AR-F3R autójának elektronikája. A szabadedzés és az időmérő, valamint két futam ráment. A harmadikra, a szombati másodikra már javult a helyzet és Levi végül a tizennegyedik helyen ért célba.

Tesztelés előtti utolsó igazítások
Fotós: Sebastiaan Rozendaal

 

Tavaly is közel álltak 

Az ifjú nyíregyházi pilóta ettől többre hivatott, hiszen amikor nem volt gond a technikával első is volt a tesztelésen és szombaton a zárófutamon a hetedik körben futott legjobb idejétől jobbat csak nyolcan produkáltak a mezőnyből. A győzelmet végűl  spanyol Mari Boya szerezte meg. Levi mögött zárt több olyan pilóta, aki az F3-as mezőnyben már több szezont is lehúzott,
Az öt fordulós, három helyszínes sorozat következő színhelye egymás után kétszer Kuvaitban lesz január végén. Addig a legfontosabb feladat a technikai személyzetre hárul, mert meg kell találni a hiba forrását és kijavítani.
Korábban lapunkban beszámoltunk arról, hogy az ázsiai sorozat után jön az európai, a Formula Regional European Championship by Alpin. Levi tavaly ezen a holland Van Amersfoort Racing színeiben indult. 
A napokban jött az örömteli hír: idén a szakmában igen jegyzett istálló, a brit Arden Motorsport tagjaként állhat majd rajthoz a nyíregyházi pilóta, elsőkén áprilisban Imolában.
– Nagyon örülök, hogy Leventét üdvözölhetem az Arden családjában. Tavaly nagyon közel kerültünk egy megállapodáshoz, de idén minden összehangolódott. Ha Levente meg tudja tartani azt a teljesítményt, amit a téli tesztelésen mutatott, akkor nagyon erős szezonunknak kell lennie – nyilatkozta Ben Salter, az Arden Motorsport csapatmenedzsere.

 

Paraguayi csapattárs

- Örülök, hogy megszületett a megállapodás az Ardennel a 2023-as FRECA szezonra. Az Ardennel több téli tesztnapot csináltam, és az autóban és a csapattal is remekül éreztem magam. Alig várom, hogy megkezdhessem a második szezonomat a FRECA-ban, és biztos vagyok benne, hogy Ardennel együtt jó eredményeket tudunk elérni – nyilatkozta Levente az új csapat hivatalos oldalán.
Az is kiderült, hogy biztosan Levi csapattársa lesz a paraguayi Joshua Duarksen, aki meghosszabbította szerződését az Arden Motorsportttal.
A 2023-as szezon az első hivatalos teszttel kezdődik Barcelonában március 17-18-án, az első versenyhétvége az imolai pályán lesz április 22-23-án. 

 

Formula Regional European Championship
1. Imola (olasz) április 22-23.
2. Circuit de Barcelona (spanyol) május 21-21.
3. Hungaroring június 17-18.
4. Circuit de Spa-Francorchammp (spanyol) jún 31-júl 1
5. Mugello Circius (olasz) július 8-9.
6. Circuit Paul Richard (francia) július 22-23
7. Red Bull Ring (osztrák) szeptember 9-10
8. Monza Circit (olasz) szeptember 16-17
9. Circuit Zandvoort (holland) október 14-15
10. Hockenheimring (német) október 21-22.

 

 

Címkék#Autó-Motor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában