Röplabda, Fatum-Nyíregyháza

2023.02.01. 12:49

Az eredmény rendben van, a mutatott játékon még lehet javítani

Selena Leban élen járt a pontgyártásban

Fotó: Pusztai Sándor

A Fatum-Nyíregyháza kedden este az Újpest vendégeként magabiztos győzelmet aratott (0:3), vezetőedzőjük Tomás Varga mégsem volt maradéktalanul elégedett a látottakkal.

– A végeredmény magabiztos sikert mutat, nem voltam azért teljesen elégedett a mutatott játékkal – tekintett vissza a mérkőzésre Tomás Varga, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. – Sokszor kapkodva, idegesen oldottunk meg jó néhány szituációt, többet hibáztunk, mint az előző mérkőzéseken. Kulcsszituációban azonban stabil nyitásokat követően jól oldottuk meg a feladatunkat és jelentette a különbséget a két együttes között főleg az első és harmadik játszmában. A második szettben viszont végig a mi akaratunk érvényesült, azt láttam viszont a pályán, amit egész héten gyakoroltunk.

A Fatum remek sáncmunkával rukkolt elő és eredményesen támadott a hátsó sorból.

– Sokat gyakoroljuk a támadások különböző variációit, arra törekszünk, hogy a nyitásfogadás után négy játékosunk tudjon ütni. A feladónak kell kiválasztania a legoptimálisabb lehetőséget, ennek az a célja, hogy ellenfelünk ne tudja előre, hogy mire számíthat, honnan érkezhet a labda.

A friss igazolások, Darlene Ramdin és Deana Valentová papírjait is sikerült elintézni, így ott lehettek a keretben, mégsem kerültek a pályára, a csapat már hetek óta csere nélkül játssza mérkőzéseit.

– Ez volt az első mérkőzésünk, hogy lehetőségünk is lett volna cserélni, az események azonban úgy alakultak, hogy nem kellett belenyúlnom a csapatba – reagált a felvetésre Tomás Varga. – Még akkor sem, amikor zárkózott az UTE, mert szerettem volna, hogy higgyenek magukba a játékosok és meg tudják oldani a feladatot. Hosszú azonban még a szezon, biztos vagyok benne, hogy mindenki pályára kerül és bizonyítja, hogy nem véletlenül van itt – tette még hozzá.

A Fatum-Nyíregyháza szombaton a Vasas vendégeként folytatja bajnoki szereplését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában