Kézilabda, Európa-liga

2023.02.08. 11:29

Borbély Ádám kiváló teljesítményt nyújtott

Két nyerőembere is volt a Ferencvárosnak a francia PAUC ellen

Borbély Ádám parádézott a kapuban

Fotó: Földi Imre

A Ferencváros férfi kézilabdacsapata óriási bravúrt bemutatva, szinte végig vezetve, 28–25-re legyőzte a tavalyi francia bronzérmes PAUC Handballt a férfi Európa-liga hetedik fordulójában. A találkozó legeredményesebb ferencvárosi játékosa a hét gólig jutó Nagy Bence volt, mellette pedig kiemelkedő teljesítményt nyújtott a tizenhat védést bemutató, 40 százalékos hatékonysággal záró Borbély Ádám is. Ádámról kevesen tudják, hogy tiszavasvári származású, szülei mind a mai napig a vármegye keleti kapujaként aposztrofált településen élnek, s joggal büszkék a kiváló karriert befutó fiúkra, aki többek között megfordult a Veszprém és a lengyel Plock csapatainál, sőt már a nemzeti válogatottban is magára ölthette a címeres mezt.

A Fradi jelenleg a bajnoki tabella ötödik helyén áll, a kupából már kiesett – egészen magas színvonalú meccsen maradt alul a Tatabánya otthonában –, míg az európai porondon matematikailag még megvan az esélye a továbbjutásra, persze ehhez nagyon kellett ez a mostani bravúrgyőzelem.

Erős ellenfelet győztek le

– Ott folytattuk, ahol Tatabányán a kupameccsen abbahagytuk – mondta a közmédia kamerája előtt a lefújást követően Ádám. – Amennyiben ezt a hozzáállást és játékot a szezon hátralevő részében is tudjuk produkálni, akkor szép dolgokat érhetünk el. A PAUC eredményei jól tükrözik, hogy egy kiváló ellenfelet győztünk le, a keretük remek játékosokból áll, vannak közöttük olyanok, akik a világbajnokságon is ott voltak. Csapatként büszkék lehetünk arra, amit ellenük kitettünk a pályára.

Ahhoz, hogy egy kapus remek mutatókat hozzon elengedhetetlen a védőfal munkája. A negyven százalék feletti teljesítmény önmagáért beszél, de hogyha a statisztikán túlra tekintünk, mindenféleképpen kiemelendő, hogy nagyon fontos, döntő jelentőségű pillanatokban is jöttek a szép védések.

– A mérkőzés közben azért éreztem, hogy egy-két szituációnál hibáztam – folytatta a saját teljesítményével sokszor elégedetlen kapus. – A hét közben azért dolgozunk, hogy ezekből minél kevesebb legyen. Persze lehetetlen úgy lejátszani egy mérkőzést, hogy időnként ne kövessünk el gikszereket, de azon vagyunk, hogy ezeket minimalizáljuk.

Csak a Fradi tudott nyerni

Az Európa-ligában a Ferencváros mellett a Balatonfüred és a Fejér B.Á.L-Veszprém is érintett. Előbbi remekül játszva maradt alul a spanyol Granollers otthonában (33–30), míg utóbbi hazai pályán kapott ki a német Göppingentől (23–40). A sorozat következő fordulóját február 14-én rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában