Futsal

2023.02.01. 13:16

Bronzközelben a csengeriek

Értékes pozícióban zártak a futsal diákolimpia országos döntőjében a csengeriek.

Kétszer is belelépett ugyanabba a folyóba a csengeri csapat, ám emiatt korántsem bánkódnak: az országos mezőnyben tavaly elért negyedik helyen zártak ezúttal is. A diákolimpia V-VI. korcsoportjának három napos országos döntőjét Baranya vármegyeszékhelyén, Pécsett rendezték meg.

 


– A decemberi, debreceni országos elődöntő megnyerésével vívtuk ki a jogot a szereplésre, így Szabolcs–Szatmár–Bereg vármegyét képviselhettük a rangos eseményen – mondta Barcsay István, a Kisvárdai SZC Csengeri Ady Endre Technikum és Kollégium intézményvezetője, aki kísérő testnevelőként volt jelen a tornán. A Gandhi Gimnázium, Technikum, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola sportcsarnokában bonyolították le a programot. A csengeriek a számítógépes sorsolás a B jelű csoportba kalauzolta a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium és a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium mellé.
– Sajnos, nem igazán a tervek szerint kezdett a csapat. Bár a vezetést sikerült megszerezni az Illés Akadémista játékosaival teletűzdelt szombathelyiek ellen, ám a mérkőzés végén a vasiak örülhettek, mert akkor már 2-1-et mutatott az eredményjelző a javukra. A Kaposvár ellen tudatosult az együttesben, hogy ha nem nyer, akkor a csoport harmadik helyezettként az országos döntő toronymagas esélyesének kikiáltott Veszprém lesz a legjobb négy közé jutásért az ellenfél. Ennek tudatában nagyszerű játékkal és Henkel Márk pazar két góljának köszönhetően győzelmet arattunk, így csoportmásodikok lettünk. Utána a komlói Kökönyösi Gimnázium csapatát fölényesen, 5-1-re sikerült legyőzni, míg a negyeddöntőbe jutásért a budapesti Gépészeti SZC Szily Kálmán Technikum gárdáját is nagy különbséggel, 4-1-re múlta felül a csapatunk.
Ritkán fordul elő az országos döntőben, hogy egy csoportból mind a három együttes eljusson a negyeddöntőbe.
– Iskolánk képviselőinek előbb a korábban már legyőzött kaposvári Munkácsy Gimnázium volt az ellenfele. Most fordult a kocka, a Somogy vármegyeiek ezúttal 3-0-ra nyertek, mi pedig készülhettünk a bronzmérkőzésre az ismerős ellenfél, a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium ellen.
Kétgólos hátrányban a vége előtt 5 perccel Nyéki Kevin révén még sikerült szépíteni, de az egyenlítő találatot a nagy akarat dacára sem sikerült már megszerezni, így a negyedik helyen végeztünk.
A csapat tagjai: Csapattagok: Szedlácsek Gergő, Bence Levente, Bartha Balázs Sándor, Oláj Erik, Nyéki Kevin Zoltán, Osztolykán Sándor, Csontos Kristóf, Pocsai Alex, Peterman Péter,  Henkel Márk, felkészítő és kísérő testnevelő: Juhász Ferenc, Barcsay István.

LTL

Fotók: Barcsay István archívuma

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában