Labdarúgás, Magyar Kupa, Kisvárda Master Good

2023.02.07. 11:36

Nem szabad lebecsülni az ellenfelet

Egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, az odahaza veretlen Pesterzsébet pályaválasztásával

A mérkőzés esélyeseként utazik Pesterzsébetre a Kisvárda Master Good

Fotó: Török Attila

Igencsak komoly csillaghullást hozott a Mol Magyar Kupa negyedik fordulója, a címvédő és topfavorit Ferencváros kiesésével többesélyessé vált a küzdelem, a szakértők egy része pedig úgy gondolja, hogy éppen a Kisvárda Master Good lehet az, aki trónkövetelővé léphet elő, de persze a tavalyi döntős Paks csapatát sem szabad leírni.

A Fradi kiesése utat nyithat

Az ötödik fordulóban már a legjobb nyolc közé kerülés a tét, ahol a rétközi egylet az NB III.-as ESMTK ellenében vívhatja ki a továbbjutást. A Pesterzsébet a harmadosztály Közép csoportjának egyik élcsapata, ráadásul egy mérkőzés dönt, s mivel a ebben a sportágban a labda még mindig gömbölyű, sőt még pattog is, így nagyon észnél kell lenni.

Török László csapata a BVSC Zugló (2–0), majd a Mosonmagyaróvár (3–0) legyőzésével biztosította a helyét a legjobb tizenhat között, míg riválisának a Tiszaföldvár (6–0), a REAC (2–0), a Soroksár (1–0) és a Siófok (3–1) gárdáin keresztül vezetett az útja.  

– Nem szabad félvállról vennünk az ellenfelet, ennek megfelelően nagyon komolyan készülünk a találkozóra – mondta el lapunk megkeresésére Török László, a Kisvárda vezetőedzője. – Nyilvánvalóan forgatjuk a csapatot, hiszen meg kell adni azoknak is a játéklehetőséget, valamint a megfelelő mérkőzésterhelést, akik eddig kevesebb szerephez jutottak. Nem titok, hogy a kupában is komoly céljaink vannak, éppen ezért minden fellelhető információt összegyűjtöttünk a Pesterzsébetről, videóztunk, kielemeztük a játékukat. Nehéz mérkőzésre számítunk, mivel kilencven perc alatt dől el a továbbjutás, ilyenkor pedig sokszor történnek meglepetések. Mi viszont nem szeretnénk negatív példaként szolgálni, egyértelműen a továbbjutás a célunk.

Az idei kiírás során már ejtett ki harmadosztályú csapat élvonalbelit, az ESMTK pedig bízik a hazai pálya előnyében, hogyisne bízna, hiszen a 2022-2023-as idény tétmeccseit tekintve odahaza még veretlen. A klub történelme igencsak gazdag, 115 évvel ezelőtt alakult, s bár a szabolcsi gárda nem tekinthet vissza ennyire régre, mégis a párharc egyértelmű bombafavoritja.

Megélni a lehetőséget

– Három évet játszottam náluk, így ismerve őket vélhetően letámadó jellegű, erőszakos taktikával fognak pályára lépni – nyilatkozta a molkupa.hu oldalán Molnár Róbert, aki 2013 és 2016 között erősítette a rétközi egyletet. – Biztos vagyok benne, hogy a szakmai stáb kitalál erre a stílusra egy jó megoldást, amivel akár még sikeresek is lehetünk. Egy nagyon jó csapat látogat hozzánk, így nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megnehezítsük a dolgukat. Nem túlélni akarunk, hanem megélni a lehetőséget.

A Kisvárda két bajnoki döntetlennel a háta mögött várja a szerda kora délutáni kezdő sípszót, míg ellenfele négy felkészülési siker után lép ismét pályára. 

Labdarúgás
Magyar Kupa, 5. forduló
ESMTK–Kisvárda Master Good, szerda, 13.
Budapest, ESMTK Stadion, v.: Hanyecz, (Takács, Horváth).
További mérkőzések. Kedd: Vasas–Budapest Honvéd (lapzárta után). Szerda: Monor–Paks, Békéscsaba–Zalaegerszeg, Iváncsa–Budafok (13.), Győr–DVSC, Puskás Akadémia–Újpest (19.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában