Futsal, NB I., Nyírbátori SC

2023.02.06. 22:05

Papírforma nyírbátori siker a XI. kerületben

Nem adta könnyen magát az ELTE-BEAC, de elhozta a három pontot Budapestről a szabolcsi egylet

Győzelemmel tért haza a fővárosból a Nyírbátori SC

Fotó: Klub

A Futsal NB I. huszonegyedik fordulójának hétfői zárómérkőzésén a Nyírbátori SC csapata a sereghajtó ELTE-BEAC otthonába látogatott, s habár már eldőlt, hogy a szabolcsi gárda az alsóházi rájátszásban folytatja, azért koránt sem mindegy, hogy milyen szájízzel vághat neki a rájátszásnak, az meg pláne nem, hogy mennyi hozott pont kerül a neve mellé.

Az első félidő nagy része kiegyenlített játékot hozott, mígnem Szentes Bíró Tamás góljával a Nyírbátor szerzett vezetést, így előnnyel vonulhatott pihenőre a nyírségi alakulat. A fordulást követően egyenlített a vendéglátó, Kiss Gábor talált be, ellenben a játékrész derekán előbb Szabó Steven, majd egy percre rá ismét Szentes Bíró vette be az egyetemi gárda kapuját, így a végjátéknak magabiztos előnnyel vághatott neki a zöld-fehér kollektíva. Az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve rohamoztak az ifjak, a lefújás előtt Fülöp Tibor gólja azonban már csak a szorosabb végeredmény kialakításához volt elegendő. Sikerével Baksa Csaba csapata a tabella tizedik helyére lépett előre.

Az alapszakasz utolsó fordulójában a Nyírbátori SC a Debrecent (DEAC) fogadja, méghozzá február 13-án, 19.00 órától.

Férfi Futsal NB I., 21. forduló
ELTE-BEAC–Nyírbátori SC 2–3 (0–1)
Budapest, SPORT 11 Sport és Szabadidőközpont, v.: Kovács (Juhász, Wittner).
ELTE-BEAC: Oswald – Vadászi, Gémesi, Boros, Szini. Csere: Daradics, Fülöp, Spáth, Kiss, Tóth, Tarjáni, Horváth, Dauner, Appl. Vezetőedző: Béni Zoltán.
Nyírbátor: Dobi – Szabó, Szentes Bíró, Siska, Csoma. Csere: Kerekes, Bartha, Molnár, Csorvási, Szucsányi, Nagy, Tóth, Rácz, Orosz. Vezetőedző: Baksa Csaba.
Gól: Kiss (24.), Fülöp (40.), illetve Szentes Bíró (16., 32.), Szabó (31.).

További eredmények: DEAC–Haladás VSE 2–6, Veszprém Futsal–Magyar Futsal Akadémia 3–3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában