Labdarúgás, női NB II., Nyíregyháza Spartacus FC

2023.11.23. 08:08

Dobogón telel a női csapat

Lezárult a női NB II. őszi szezonja, a harmadik helyről várja a folytatást a Spartacus.

Urai Bianka (labdával) 20 gólig jutott ősszel.

Fotó: Mán László

Félidejéhez érkezett a labdarúgó női NB II. Keleti csoportja, melynek utolsó őszi mérkőzésén Kazincbarcikán lépett pályára a Nyíregyháza Spartacus FC. Sándor Dávid csapata pedig esélyeshez méltóan gyűjtötte be a három pontot, 8–0-ra legyőzve riválisát. Szalanics Dóra már az ötödik percben bevette a hazaiak hálóját, amit a folytatásban még háromszor megismételt, így négy találatával az összecsapás legjobbja lett. Mellette Urai Bianka is hozta a maga gólját, de Bakó Alina, Benedek Klaudia és Szerb Katalin is jegyzett egy-egy találatot. A nagyszünetre hétgólos szabolcsi előny tudatában vonulhattak a felek, így a második negyvenöt percben már mindkét oldalon a cserék kaptak lehetőséget.

Sorozatban hét győzelem

Sikerével nyolc győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel az előkelő harmadik helyen telel a Szpari, öt ponttal lemaradva a feljutásért küzdő Újpest, Budapest Honvéd duótól. Elismerésre méltó, hogy zsinórban hét sikerrel zárta az őszt a gárda, ráadásul Urai Bianka húsz találatával hármas holtversenyben vezeti a bajnokság góllövőlistáját.

– Ennek az ősznek az eredmények szintjén nem volt különösebb célja – mondta el lapunk megkeresésére Sándor Dávid vezetőedző. – Szerettük volna beépíteni a csapatba az általunk kinevelt fiatalokat, ami azt hiszem, hogy sikerült is, hiszen több tizenöt, illetve tizenhat esztendős labdarúgó is lehetőséget kapott. Nem titok, hogy a nyáron jelentősen átalakult a keret, amely jócskán megfiatalodott. Összességében sikerként könyvelhető el az, hogy a harmadik helyen telelünk. A bajnokesélyes csapatokkal szemben kezdtük az idényt, ami nem volt egyszerű. Fájó volt az Eger ellenében elbukott két pont, de az Újpest ellen is megvolt az esélyünk döntetlenre.

Jobban sikerült a folytatás

Az őszi idény második fele már sokkal jobban sikerült, ezt mutatja a tabellán elfoglalt helyezésünk is, amit szeretnénk az idény végéig megőrizni. A levezető edzéseket követően decemberben pihenőt kapnak a lányok, a felkészülést pedig majd csak január 16-án kezdjük. 

Az NB II.-es bajnoki pontvadászat tavaszi idénye 2024. március 16-án rajtol. 

Nyíregyházi számok
Őszi végeredmény
3. hely  8  1  2   59-15  25
Hazai pályán
4. hely  6  4  1  1  28-9  13
Vendégként
4. hely  5  4  -  1  31-6 12
Házi góllövőlista. 20 gólos: Urai Bianka. 11 gólos: Szalanics Dóra. 6 gólos: Kovács Kinga. 5 gólos: Bakó Alina, Benedek Klaudia, Szerb Katalin. 2 gólos: Benkő Kira, Novák Panna. 1 gólos: Jeney Antónia, Kertész Tünd, Kocsis Kira.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában