Labdarúgás

2023.11.28. 13:29

Pro licences edzőkkel folytatná a menetelést a Szpari

Hétfő este óta a Nyíregyháza Spartacus vezeti az NB II.-es bajnokságot.

Újabb szakemberek vehették át a legmagasabb szintű edzői diplomát. UEFA Pro Licences képesítést szerzett Tímár Krisztián, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője, és Szalai Tamás, a Szpari asszisztensedzője is. Az elmúlt hónapok során a hallgatók a professzionális labdarúgás minden területén bővíthették tudásukat, a tananyag része volt az élvonalbeli csapatok játékosainak kiválasztása, a szakmai koncepció és a stáb kialakítása, a teljesítményfokozás, illetve az eredményes szerepléshez megkívánt technikai, taktikai és kondicionális ismeretek hatékony felhasználása is. A hallgatók a tanfolyam során tanulmányi látogatásokon vettek részt, feldolgozták az európai és hazai professzionális klubok működését – írta meg a nyíregyházi klub honlapja.

A Spartacus szakemberei hétfőn átvették a diplomájukat és este már úgy hajthatták álomra a fejüket, hogy csapatuk vezeti az NB II.-es bajnokságot. A hét első napját játszották le ugyanis a 16. forduló rangadóját, amin a Vasas hazai pályán 6–0-ra kiütötte az eddigi listavezető ETO FC Győrt. Ezzel a nyíregyháziak élre álltak, viszont sűrűbbé vált a tabella első negyede. A Szparit két forduló választ el attól, hogy az élen teleljen. Jövő hétfőn a Kozármisleny érkezik Balmazújvárosba, majd a piros-kékek a Siófok vendégei lesznek december 10-én.

Szalai Tamás és Tímár Krisztián
Forrás: nyiregyhazaspartacus.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában